用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: h28
go

陳瑞祺 [複製鏈接]

Re: 陳瑞祺

要買啦!   
雖然平均分都有九字頭,但有D真係錯得好大意、好唔抵,如中文科重組句子,見佢在題目上排1、2、3、4是排對的,但抄時又抄漏了2,扣了4分
hakkantai 寫道:
今日收鰦常識同數學啦,不過不失啦...

jj使唔使買新手機呀

想請問有冇父母以前是讀陳瑞祺(喇沙)小學,現在子女也是讀回此校呢
因我老公也是此小學20幾年前的校友,也想囝囝讀回此校,但老公沒有留下任何小學之成績表,手冊等等証明.
1)想問孩子報名讀小一時,怎樣証明父親是以前校友而可加分(廿幾年前沒有電腦,而校舍又曾搬遷,學校會否沒有資料)?
2)父親是舊校友,可加幾多分?
3)請問有冇人知道關於小學派位計分的綱頁?

歌地亞:

妳星期六o個日係咪都會去旅行呀?有冇興趣約埋o個朝早一齊食早餐,然後返學校呀?
旅行o個日會落雨喎    黑人僧 :tongue:

祖明

星期六我去架~ 食早晨當然好啦 ~ 零散驟雨, 無緊要啦~  仲好過曬死 ....      去邊食好 ?

~ 歌地亞 ~

歌地亞:

收PM

你好!
1/你可致電校務處(27116278)查詢。
2/加5分
3/http://sp.proj.hkedcity.net/psp/2006/chi/app_method.php
lkm_gary 寫道:
想請問有冇父母以前是讀陳瑞祺(喇沙)小學,現在子女也是讀回此校呢
因我老公也是此小學20幾年前的校友,也想囝囝讀回此校,但老公沒有留下任何小學之成績表,手冊等等証明.
1)想問孩子報名讀小一時,怎樣証明父親是以前校友而可加分(廿幾年前沒有電腦,而校舍又曾搬遷,學校會否沒有資料)?
2)父親是舊校友,可加幾多分?
3)請問有冇人知道關於小學派位計分的綱頁?
[/quote]

csk家長jj,
謝謝你詳細的回覆,

sorry!我搞錯左
應該係10分先o岩

oh ...... no ~~

雷 暴 警 告

天 文 台 在 5 月 18 日 下 午 5 時 15 分 發 出 之 雷 暴 警 告
, 有 效 時 間 至 今 日 下 午 8 時 15 分 , 預 料 香 港 有 幾 陣
零 散 狂 風 雷 暴 。

在 下 午 5 時 40 分 左 右 , 塔 門 錄 得 每 小 時 超 過 85 公
里 的 陣 風 。

預 料 高 達 每 小 時 90 公 里 或 以 上 的 陣 風 繼 續 吹 襲 香 港

雷 暴 發 生 時 , 請 採 取 以 下 預 防 措 施 :

1. 留 在 室 內 。 在 室 外 的 人 士 應 躲 入 建 築 物 內 。

2. 切 勿 站 立 於 高 地 或 接 近 導 電 的 物 體 、 樹 木 或 桅 杆

以 上 天 氣 稿 由 天 文 台 於 2007 年 05 月 18 日 17 時 55 分 發 出
~ 歌地亞 ~

死啦~~咁o既天氣    聽日去旅行麻煩兼掃興
最擔心聽日去唔成或cut一半行程提早返歸,亞囝實唔開心   

旅行個日真係又曬又熱,好彩臨尾先落雨,唔係就掃慶啦

歌地亞:

細佬旅行o個日淋濕個身,可能o係的士度冷病o左    星期日睇醫生,話佢只係感冒冇乜o野,但我見佢今日咳到唔停,咪去返佢跟開個兒科度睇囉!醫生話佢變o左支氣管炎呀    而且仲有D喘o漆     

祖明

o個日真係幾"呢hae", 走時又風又雨, 亞囡monday morning 都鼻塞塞, 好彩食粒藥就無事 lu ~

你仔仔身體真係幾弱喎 ~ 我見你都已經好好心機湊佢, 今個暑假不如試下游水啦!  

~ 歌地亞 ~

個日我買

祖明 寫道:
歌地亞:

細佬旅行o個日淋濕個身,可能o係的士度冷病o左    星期日睇醫生,話佢只係感冒冇乜o野,但我見佢今日咳到唔停,咪去返佢跟開個兒科度睇囉!醫生話佢變o左支氣管炎呀    而且仲有D喘o漆     
小心身體呀,呢輪D天氣好容易生病,仔仔冇事呀嘛

歌地亞,

妳女女

佢得對眼大咋, 皮膚黑到死, 可能游得水多, 白唔番啦  ~

[quote]
tomatowu 寫道:
歌地亞,

妳女女
~ 歌地亞 ~

歌地亞 寫道:

祖明

o個日真係幾"呢hae", 走時又風又雨, 亞囡monday morning 都鼻塞塞, 好彩食粒藥就無事 lu ~

你仔仔身體真係幾弱喎 ~ 我見你都已經好好心機湊佢, 今個暑假不如試下游水啦!  
我真係已經好小心湊佢o地兩個,但佢o地小小事又病,我真係咩辦法都冇   

上年佢o地o係史丹福學過幾堂,但我就覺得麻麻,我只係貪佢近(景嶺書院),同埋係室內暖水池又有得座埋一邊睇住上堂咋!睇住上堂安心D(有咩突發事情都即刻知),又唔洗曬傷,妳知啦~~暑假D太陽好猛,曬耐小小唔止黑仲暈暈o地呀   

妳有冇D咩好介紹呀?好似tko區冇乜室內泳池可以學游水   

祖明

其實好多私人屋苑會所都有游泳班, 要住戶先可以報名參加, 我知新都城有室內暖水池, 不過個更衣就開行冷氣, 如果你仔仔換衫時可能又會冷親 .....    

史丹福我 like 佢平同近, 正就唔講得, 如果只係想學識游一種泳式, 史丹福都叫 ok  
~ 歌地亞 ~

都好唔慣,第一日返工甘
tomatowu 寫道:

hakantai, 妳返工喇,慣唔慣呀?

‹ 上一主題|下一主題