用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: h28
go

陳瑞祺 [複製鏈接]

Re: 陳瑞祺

[quote]
csk家長jj 寫道:
好似小四開始有精英班,但應該好似以名次分排,嘻嘻!我是一個「懞」媽,樣樣都只是一知半解。 [quote]
上星期六,聽幾位好似五年級學生講,如果入了精英班考得差,再升上六年級

hi jj

其實我都是一個「懞」媽媽 .....  
~ 歌地亞 ~

乜精英班唔係跟名次分班咩?咁我又真係唔知o咼!
咦!我逢星期六11:00am都送仔仔返活動架!唔知會唔會見到妳呢?[quote]
tomatowu 寫道:
[quote]
csk家長jj 寫道:
好似小四開始有精英班,但應該好似以名次分排,嘻嘻!我是一個「懞」媽,樣樣都只是一知半解。 [quote]
上星期六,聽幾位好似五年級學生講,如果入了精英班考得差,再升上六年級

多謝各位

我星期六11:00am都送仔仔返活動架,不過

hakkantai

仲有 8 日咋, 唔好周圍去喇, 放假未 ? 生完記住黎報喜    
~ 歌地亞 ~

csk家長jj

我同仔仔返十一點半,可能妳都見過我

[quote]
hakkantai 寫道:
多謝各位

我放

hakkantai:
祝妳生個肥肥白白精靈o既BB   

多謝 祖明 ,希望如你所願

唉!我仔仔中左流感,由上星期四開始發燒、傷風、嘔吐直至昨日,今天退左燒見佢無乜精神,由得佢懶多一日,明天要返學啦!足足病左一星期,依家D感冒菌好勁呀! 大家要小心

jj,

噢 ..... 病一星期好辛苦啊 ~ 大家要小心身體, 就快到測驗週喇 ~

tue 囡囡跟學校去 body check, 話佢超出標準體重, 仲有張通告要佢注重飲食, 戒煎炸o野, 食多 d 蔬菜生果! 我囡雖然有肉o地(係 pet pet 處) 但又唔會有人叫佢肥妹仔喎, 俾老公睇完都話唔洗戒口, 因為囡囡都算高 (122 cm) & 唔係食太多o野 ~

你o地呢 ? 去o左 check 未 ?
~ 歌地亞 ~

我仔仔3月26日才去ㄚ!
妳囡囡幾磅呀?

jj

55 磅 122 cm 高, 晚晚都係食屋企飯, 多菜少油, 已經係無咩煎炸o野食, 係一星期食一次 m 記 ~

唯一係亞囡日日放學都要食茶點 ~
~ 歌地亞 ~

jj,
患o左流感係好辛苦o架!亞囝由幼稚園開始,前前後後都中過三次流感啦!重高燒到105度    所以我下年決定帶佢打定流感針安全D。
各位媽咪:妳o地有冇帶亞囝亞囡打肺炎鏈球菌隻針呀    呢隻菌都好勁喎!我諗住復活長假期去打o左佢。因為我好多朋友o既仔女打完,都會發燒o架!同埋亞囝氣管差,我個兒科醫生建意,打多支預防針安全D喎!況且學校咁多學生,如果唔好彩感染o左就大件事啦   

我仔仔去年重60磅高124cm,佢地又無話佢超重o咼! 可能男女有別吧!
歌地亞 寫道:

jj

55 磅 122 cm 高, 晚晚都係食屋企飯, 多菜少油, 已經係無咩煎炸o野食, 係一星期食一次 m 記 ~

唯一係亞囡日日放學都要食茶點 ~[/quote]

祖明,
我都有考慮比佢打肺炎針,不過好驚佢又發燒呀!
我連續兩年都有幫仔仔打流感針,結果打左都中流感,去年仲要中「甲型」添,燒到105.5度,一日嘔四次,結果成十日先好番晒。
祖明 寫道:
jj,
患o左流感係好辛苦o架!亞囝由幼稚園開始,前前後後都中過三次流感啦!重高燒到105度    所以我下年決定帶佢打定流感針安全D。
各位媽咪:妳o地有冇帶亞囝亞囡打肺炎鏈球菌隻針呀    呢隻菌都好勁喎!我諗住復活長假期去打o左佢。因為我好多朋友o既仔女打完,都會發燒o架!同埋亞囝氣管差,我個兒科醫生建意,打多支預防針安全D喎!況且學校咁多學生,如果唔好彩感染o左就大件事啦   

噤打好定唔打好 ?

[quote]
csk家長jj 寫道:
祖明,
我都有考慮比佢打肺炎針,不過好驚佢又發燒呀!
我連續兩年都有幫仔仔打流感針,結果打左都中流感,去年仲要中「甲型」添,燒到105.5度,一日嘔四次,結果成十日先好番晒。 [quote]
~ 歌地亞 ~

咁打左始終好過唔打o既!起碼可以預防最流行果幾種ㄚ,不過我阿仔唔好彩,中左D「另類」病菌呢!
‹ 上一主題|下一主題