用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 我終於排到青蔥計劃啦! (語言治療) 好開心呀! ...
樓主: Meisuen
go

我終於排到青蔥計劃啦! (語言治療) 好開心呀! [複製鏈接]

Re: 我終於排到青蔥計劃啦! 好開心呀!

羊咩囝 ,

以前想, 最近身體差左所以唔想啦! 妳呢?

醒目開學勳章

羊咩囝,

Thanks for your PM.

我昨日收到明愛早期訓練家長信, 要8月26日開家長會及辨入學手續喎! 姑娘話要9月先開始...又要等 :cry:

醒目開學勳章

Meisuen,

Is it referred by the government or you have to pay by yourself?

Meisuen 寫道:
我昨日收到明愛早期訓練家長信, 要8月26日開家長會及辨入學手續喎! 姑娘話要9月先開始...又要等 :cry:

funny,

政府轉介, 早期訓練冇得自己報架! 亞囝19個月排到而家囉!

醒目開學勳章

Meisuen

I see.  Because 明愛 also offer me this kind of training (something like that), but I need to pay $3xx per lesson.  Finally I didn't take the course since I choose the Heep Hong Training.

funny,

早期訓練政府支助好似大約$60一堂, depends 需要每week 2堂, 不過詳程, 等我上左家長會再報料!

Meisuen,

Will yr son study both kindergarten and 早期訓練 in "Ming Oi" together ? How much if they crash the time ?

仁濟的太陽花計劃都是$38X/堂.

羊咩囝,多謝晒!
Meisuen,唔該晒,但我睇過無野啱阿仔報...
funny,佢地話8月中度,無話專評估邊方面架,係等心理醫生見完阿仔,睇佢邊方面有問題,先知應做咩訓練喎(千幾至二千幾,視乎要見醫生幾耐).咁你囝囝係做咩訓練?

醒目開學勳章

llcathy2004,

我囝囝而家逢星期一至五返N1, 星期六就去協康做幼兒訓練或去明愛做言語治療, 事但一樣!  我仲諗緊使唔使再加D訓練比佢, 不過又驚小朋友辛苦!  而且D訓練都好貴下!  

ansonbb 寫道:
Meisuen,

Will yr son study both kindergarten and 早期訓練 in "Ming Oi" together ? How much if they crash the time ?

ansonbb,

我囝讀普通幼兒園+協康, 9月早期有位就唔要協康囉! 暫時未知明愛時間表, 要8月26日開家長會先知囉, 都好煩驚要平日, 番工就要早走 :cry: 我唔會讀明愛k1, 因too far from home!

又update下我排早期d近況, 原本政府派左我囝去堅道明愛, 定8月26日家長日, 點知昨日姑娘話北角明愛有位, 可以幫我調, 因姑娘話有媽咪住中環想係堅道, 咁岩我住筲箕灣, 反而想要北角但派唔到, 姑娘就幫我地對調. 而家8月18日下午要帶亞囝去堅道明愛見左姑娘先, 之後就去北角做訓練.  我好開心呀 ! 唔洗煩交通

醒目開學勳章

Meisuen

我個仔都係北角明愛做言語治療, 不過係自己俾錢!  

funny,

咁d姑娘好冇呀?

醒目開學勳章

我都唔知點先叫好! 我諗OK啦!  其實真係要睇佢同個小朋友夾唔夾!

Meisuen 寫道:
funny,

咁d姑娘好冇呀?

FUNNY,

咁又係, 到時先算啦 !

醒目開學勳章

Hi 2001122

你排左幾耐?

2001122,

妳番緊未架 ?
‹ 上一主題|下一主題