用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 又一村學校(更新:有無家長已收到offer喇?) ...
樓主: haydenden1023
go

又一村學校(更新:有無家長已收到offer喇?) [複製鏈接]

我個仔都有am offer,好開心呀!

原帖由 winwinchu 於 10-11-3 11:38 發表
我個仔都有am offer,好開心呀!

is it am class very easy to apply ga.....pm class how many children ar?

我個仔有pm offer, ...我諗其實下午班的競爭應該冇咁大, 因少d人揀......

唔係喎,我果日問老師,英文堂一星期兩日20mins,PTH一星期一日30mins!
我囝囝而家返迦南N1,英文堂每日30mins,PTH一星期兩日30mins!
所以我老公話讀返迦南程度深d,而家諗緊又一村交唔交留位費好.........

原帖由 tiktiktmlkl 於 10-11-3 09:44 發表
英文堂每日20mins,pth每星期有一堂30mins

我聽個miss 講又吳同你個miss 講甘wor~~

佢話
每天都有1節eng(20mins)同
每星期有1節PTH (20mins)

原帖由 寶媽咪Jackie 於 10-11-3 12:13 發表
唔係喎,我果日問老師,英文堂一星期兩日20mins,PTH一星期一日30mins!
我囝囝而家返迦南N1,英文堂每日30mins,PTH一星期兩日30mins!
所以我老公話讀返迦南程度深d,而家諗緊又一村交唔交留位費好.........

...

好開心呀好開心呀!!!! 收咗全日啦!!!
YEAH!!!!

原帖由 tiroro 於 10-11-3 12:38 發表
好開心呀好開心呀!!!! 收咗全日啦!!!
YEAH!!!!
凡勞苦擔重擔的人,可以到我這裡來,我就使你們得安息。                                                     太 11:28

收左阿女啦, 開心過中共六合彩,因為阿女唔肯同陌生人講野, 同埋是細b, interview 都是家長自己同佢兜, 好彩都算聽話,聽得明指示同合作. 呢間是our 1st choice, 唔駛再in, 輕鬆哂,我想呢間係少有嘅學校有考慮個小朋友個別情況, 仲會識得搞好家長關係嘅學校,同埋個個miss 的笑容燦爛到會令人in完覺得自己無選錯.其實呢間係唯一一間無睇過視學報告, 只睇到一d讀緊嘅家長留言而選, 相信一個愉快的學習環境,有heart的老師同校長, 對一個小朋友第一次面對外面學習社會, 是何其重要, 反而英文/普通話有幾多, 上幾耐, 對我無什麼關係, 學習是要有情境同情緒,先可以有成效. 我幾欣賞d老師, 有心同小朋友interact,咁小朋友先會自然咁學到野.

sorry,我去學校問左,你個miss講得啱,我諗係我聽錯喇......其實我都好鍾意呢間學校,冇理由因為幾多eng/pth而讀與唔讀,所以仍考慮交留位費~~

原帖由 landierw 於 10-11-3 12:37 發表
我聽個miss 講又吳同你個miss 講甘wor~~

佢話
每天都有1節eng(20mins)同
每星期有1節PTH (20mins)

AHAH~~
吳緊要~
我都會留左位先~~
尼間係一間好學校

原帖由 寶媽咪Jackie 於 10-11-3 14:31 發表
sorry,我去學校問左,你個miss講得啱,我諗係我聽錯喇......其實我都好鍾意呢間學校,冇理由因為幾多eng/pth而讀與唔讀,所以仍考慮交留位費~~

我都收到信啊~~同公喜所有媽媽
我個女讀上午班,我住葵青區,我開頭都冇諗住俾佢坐校車,都係自己帶佢返學,我以為好近又一城,我答的士過去,完來都好遠,我係怕一早帶佢返學,怕佢會好辛苦,怕答小巴要排好耐隊,如果改答校車唔知要幾多錢,我諗連埋校車同學費要3000蚊,我又諗如果俾差唔多2000蚊校車費,不如讀第2間留返俾2000蚊俾佢學其他野會唔會好d但我又好鍾意又一村學校,不過我點都會交留位費,我而家諗到頭都大埋,完全訓唔著,各位家長,你地有冇人住葵青區,可否俾d意見我

醒目開學勳章

校車應該唔洗$2000~~你打電話去學校問下先啦,$2000太貴喇~~

原帖由 do2 於 10-11-3 15:14 發表
我都收到信啊~~同公喜所有媽媽
我個女讀上午班,我住葵青區,我開頭都冇諗住俾佢坐校車,都係自己帶佢返學,我以為好近又一城,我答的士過去,完來都好遠,我係怕一早帶佢返學,怕佢會好辛苦,怕答小巴要排好耐隊, ...

原帖由 natalie_lee1010 於 10-11-3 15:18 發表
校車應該唔洗$2000~~你打電話去學校問下先啦,$2000太貴喇~~

好~~我而家打去問下先,希望可以即時知道答案,謝謝你呀

打左去問,要星期6先知道啊^v^,如果車費冇問題就一定讀依間,因為車費唔ok,我星期6下午又要同囡囡去面試第2間學校~.~

醒目開學勳章

咁我星期六都問埋先~~

原帖由 do2 於 10-11-3 15:25 發表
打左去問,要星期6先知道啊^v^,如果車費冇問題就一定讀依間,因為車費唔ok,我星期6下午又要同囡囡去面試第2間學校~.~

原帖由 natalie_lee1010 於 10-11-3 15:31 發表
咁我星期六都問埋先~~

你都住葵青區=0=???

似乎呢度都好多人有offer啊~

醒目開學勳章

唔係呀,我住黃大仙,我問過我朋友大概$7XX
而我朋友佢對仔女都係返又一村,住馬鞍山,我上次問過佢話$12XX,所以我諗葵青都唔洗咁貴~

原帖由 do2 於 10-11-3 15:44 發表

你都住葵青區=0=???

原帖由 cyan_tang 於 10-11-3 15:46 發表
似乎呢度都好多人有offer啊~

我都覺得喎, 不過有小小猶豫
論校舍, 環境同老師都非常好
我同老公都好鐘意

但係我同阿B之前報左好多間 (擔心無學校收)
o甘而家o個d唔知見唔見好 (都重有6,7間)
有無家長搵到派小學o既資料

你地又點打算呢?
‹ 上一主題|下一主題