用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集九) ...
樓主: Huisys
go

2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集九) [複製鏈接]

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集九)

9s, sw,

話說今日返學見到呀碩仔,佢仲同我打招呼…>>>我有d呷醋....話說碩仔響陸運會見佢食緊糖....叫佢請我食1粒...1粒之痳....佢諗左1陣....我忍唔住話....因乜要考慮咁耐...佢話: 我都係唔請! 我問點解: 我唔我囡仔玩架..... :cry:
小朋友真係好天真+可愛.....     

kec

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集九)

kec,

失敬,失敬......真係睇吾出

快D囉條減肥秘方來……大家都
係講道理既人呀……快D啦![quote]
Cassey 寫道:
mp,

有呀....不過, 可能太多媽咪&小朋友報名....我諗要抽籤呀...
kc 無叫飯好耐....佢係都要自己帶....因為佢好鬼鐘意食...noddles...唔係好鐘意食飯....呢樣...幾似我...
記得佢重響我個肚裡面時....我係周圍搵.粥.粉.麵.舖.....搵粉麵食.....笑c人...
講個秘密妳哋聽...不過坐穩d聽噃....
我臨生佢時....184磅....

kec
Friends are the sunshisne of my life~~

Thanks for brightening my world with
the warmth of your friendship !!

唔夠食 >>>我亞囡食唔到半個飯盒, 真係好浪費....!

kec

[quote]
由 nice1314 於 2007-05-14 16:59:25

我同呀仔都冇報試食呀,因我唔得閒,
呀仔驚唔知食乜,怕唔o岩食又唔可
以唔食.........+唔夠食   

依...家...係...唔...係...打...劫...我...條...秘...方...咁...話...呀...!

依家都唔係話好瘦...止不過係...收得好埋...妳唔見啫...
返屋企換衫時....粒粒鈕...爆開架....

kec
[quote]
nice1314 寫道:
kec,

失敬,失敬......真係睇吾出

快D囉條減肥秘方來……大家都
係講道理既人呀……快D啦!

kec,

你吾洗呷醋,2樣野......
我只是打個招呼…….你要粒糖播….好正常ja.......
Cassey 寫道:
9s, sw,

話說今日返學見到呀碩仔,佢仲同我打招呼…>>>我有d呷醋....話說碩仔響陸運會見佢食緊糖....叫佢請我食1粒...1粒之痳....佢諗左1陣....我忍唔住話....因乜要考慮咁耐...佢話: 我都係唔請! 我問點解: 我唔我囡仔玩架..... :cry:
小朋友真係好天真+可愛.....     

kec
Friends are the sunshisne of my life~~

Thanks for brightening my world with
the warmth of your friendship !!

kec,

你未見過我阿仔ge食量,唔怕嚇親你,多過一個大人    [quote]
Cassey 寫道:
唔夠食 >>>我亞囡食唔到半個飯盒, 真係好浪費....!

kec

9s,

你今朝有返學校咩 我聽你講, 要阿仔自己帶番個視藝袋番黎....點知....佢又唔記得帶啦.....   :tongue:

不過, 我相信...靚d....青春d...零舍唔同....
kec
[quote]
kec,

你吾洗呷醋,2樣野......
我只是打個招呼…….你要粒糖播….好正常ja.......

kec.

但計返百份比…+..現在你個 look......你都好成功por    [quote]
Cassey 寫道:
依家都唔係話好瘦...止不過係...收得好埋...妳唔見啫...
返屋企換衫時....粒粒鈕...爆開架....

kec
[quote]

9s,

我當時5個月個樣....好嚇人....人哋都嚇我...
因為佢哋問我....生得未...我話...吓...5個月喎....?
又有表弟問....表姐...妳條頸呢?
kec
[quote]
kec.

但計返百份比…+..現在你個 look......你都好成功por   

尋晚, 阿仔同老爺請我去 Pizza Hut 慶祝母親節, 見到有個小朋友係門口扭計要坐 window seat...咁多人邊樹有得揀.....後尾我地見到嗰家人有位啦...入到去見到唔係 window seat, 個小朋友就扭計, 個阿媽唔理三七廿一走去一張 window seat 同嗰張枱嘅人講, 問佢地可唔可以讓個位比佢地, 其他人(包括我地)睇到..      嗰度嘅 staff 即刻走黎話唔可以轉枱, 個小朋友就扭到想坐落地下, 比佢爸爸拉住......點解d媽咪可以咁"種"d小朋友     

mp,

唉!今朝返學校唔係為左帶番個視藝袋 (因我要阿仔自己帶番黎)

今早印印已送佢出門坐校車,點知佢地折返…..
阿仔      我問佢乜事…..原來扭計要我送返學 此時校車已走了…焗住送佢返學.....

今早我已千叮萬囑叫佢記住帶番個視藝袋番黎....點知....佢又唔記得帶啦.....   
cheungmp 寫道:
9s,

你今朝有返學校咩 我聽你講, 要阿仔自己帶番個視藝袋番黎....點知....佢又唔記得帶啦.....   :tongue:

咁失而復得ge感覺係咪好開心呢    [quote]
Cassey 寫道:
9s,

又有表弟問....表姐...妳條頸呢?
kec

9s,

阿仔    我問佢乜事…..原來扭計要我送返學>>>>吓!~~咁都得.....估唔到亦睇唔出L仔會咁扭計......你都好"種"佢喎 :-|

今早我已千叮萬囑叫佢記住帶番個視藝袋番黎....點知....佢又唔記得帶啦..... >>>>>me too...      我家陣15/16, 唸緊聽日返唔返去攞...如果聽日都冇就實寫手冊....定係由得佢比老師寫一次呢? 反正有 quota

mp,
冇辦法!我識有D朋友都係咁……
而家呢個年代,個個生一個起2個止,
有時做家長既不經不覺種"左小朋友都唔知…..

唯有自己懂得自我反省
尋晚, 阿仔同老爺請我去 Pizza Hut 慶祝母親節, 見到有個小朋友係門口扭計要坐 window seat...咁多人邊樹有得揀.....後尾我地見到嗰家人有位啦...入到去見到唔係 window seat, 個小朋友就扭計, 個阿媽唔理三七廿一走去一張 window seat 同嗰張枱嘅人講, 問佢地可唔可以讓個位比佢地, 其他人(包括我地)睇到..      嗰度嘅 staff 即刻走黎話唔可以轉枱, 個小朋友就扭到想坐落地下, 比佢爸爸拉住......點解d媽咪可以咁"種"d小朋友     

開心....另加額外獎賞添....士埤呔....1大條..... :evil:

[quote]
咁失而復得ge感覺係咪好開心呢   

佢第一次咁樣扭計,已一路行一路比我   
我又 埋 印印點解要折返.....佢無言以對

我已再千叮萬囑叫阿仔明天記住帶番個視藝袋番黎, 如果唔係,佢就冇得交 ,我吾會幫佢攞
9s,

阿仔    我問佢乜事…..原來扭計要我送返學>>>>吓!~~咁都得.....估唔到亦睇唔出L仔會咁扭計......你都好"種"佢喎 :-|

今早我已千叮萬囑叫佢記住帶番個視藝袋番黎....點知....佢又唔記得帶啦..... >>>>>me too...      我家陣15/16, 唸緊聽日返唔返去攞...如果聽日都冇就實寫手冊....定係由得佢比老師寫一次呢? 反正有 quota

[size=large]報到

L01,

哇....等妳好耐啦...
好忙
我差不多走囉..... :cry:

kec
Leona01 寫道:
[size=large]報到

我都有por....    [quote]
Cassey 寫道:
開心....另加額外獎賞添....士埤呔....1大條..... :evil:

‹ 上一主題|下一主題