用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 藍田循道衞理小學 各位藍循家長一齊入黎傾下啦~
樓主: 士多啤梨
go

各位藍循家長一齊入黎傾下啦~ [複製鏈接]

Re: hello~

Hi,  你好! 我囡囡都讀 1D班, 我開咗TOPIC叫
"藍循1D 班家長大家聯絡交流吓", 可以入去交流
一吓小朋友在校之情況

BONNIE

Hi, 你好! 我囡囡都讀 1D班, 我開咗TOPIC叫
"藍循1D 班家長大家聯絡交流吓", 可以入去交流
一吓小朋友在校之情況

各位1A班家長: 請問LEE個星期多唔多功課呀? 我個女有事所以LEE個星期都請左假.     

Hi 各位
我都是1A班家長。
士多啤梨, 你仔仔是不是讀下午班(lymmkg)?
我仔仔讀上午班的。

今個星期都不是太多功課, 中,英,數 都有,但常識暫時這兩日都無,唔知今日有無! 
該用戶已被刪除

BONBONHOUSE~
是..我仔是讀下午班..你仔仔是?
你仔仔也是藍循1A班?

各位1A家長
我都想問..英文的課本..是否其他全都放在學校老師處..我們只有一本 LONGMEN EXPRESS.

come爸嘩~
你囡囡沒事吧?是否病了? 我仔仔之前都請過一天病假, 我有去幫他交功課和攞功課(俾校車姨姨).

felix&macy: 真係唔該晒你     , 我女跌親隻手要打纖維石膏, 所以lee個星期都無返學, 你問返你仔仔有個同學仔叫莊xx就知架啦! 講真, 我真係有d擔心架, 又唔知默書果d點樣喎, 不過anyway, 真係多謝你關心先!   
felix&macy 寫道:
come爸嘩,
這個星期功課唔多,中文背誦及讀寫第八課"憫農",找word-bank;英文有worksheet:之前review番啲"Greeting"topics,昨天有"Things of school" 嘅worksheets,新topics!
數學都係"合十法"簡單十之內嘅减法,做workbooks or補充。
聖經做活動册,心型手工!
常識就暫時無啦!

你女女無嘢呀?唔洗擔心,小一啲嘢take it easy,一定追得上!

該用戶已被刪除

士多啤梨 : 你係唔係我們成日撞到果個?  考播道, 攞大抽獎結果個日在地鐡撞到.....  你有無返幼稚園?  我仔仔都是1A班!  

come爸嘩
我個仔都話唔知點解莊xx咁多日都唔返學, 希望你囡囡快d好番!  

BONBONHOUSE
哦哦..我知啦..我都諗緊係咪你..哈~~
我無返幼稚園呀..你呢?
我成日問我仔仲有邊個幼稚園同學同佢一班, 佢都話無, 得一個~麥XX..俾佢激死..

我都無返幼稚園, 我諗1A班得你個仔, 我個仔和麥xx(女仔)係幼稚園同學, 最多是1D班。 你個仔有無參加學校的課外活動, 我個仔參加咗逢星期一的合唱團, 星期二的科學xxx, 星期三的畫班。

多謝咁多位關心!!!     

BONBONHOUSE: 你比仔仔參加咁多課外活動嘅? 我幫女女報左一個咋!

Hi come爸嘩
我本來報2個, 畫班同科學小先鋒, 但後尾有通告話佢被選入合唱團唱遊組, 問我比唔比佢參加, 通告話會有出外和校內表演, 所以我咪比佢參加, 同時我個仔好鍾意唱歌哩!  都幾辛苦!  可能下次唔報咁多!

bon

係呀, 我女報左黏土班1個咋! 不過佢上星期跌親隻手, 已經MISS左2堂黏土班啦!
BONBONHOUSE 寫道:
Hi come爸嘩
我本來報2個, 畫班同科學小先鋒, 但後尾有通告話佢被選入合唱團唱遊組, 問我比唔比佢參加, 通告話會有出外和校內表演, 所以我咪比佢參加, 同時我個仔好鍾意唱歌哩!  都幾辛苦!  可能下次唔報咁多!

bon

10月13日家長日有無人去呀?  我會去呀!  不過小朋友要唔要返學或放假, 有無人知啊?  

BONBONHOUSE: 13號的家長會我會去, 小朋友要返學, 個會係晚上7:00開始, 小朋友唔駛出席!
BONBONHOUSE 寫道:
10月13日家長日有無人去呀?  我會去呀!  不過小朋友要唔要返學或放假, 有無人知啊?  
該用戶已被刪除

BONBONHOUSE

這星期三至五都返左幼稚園幫手..
我仔都係選左入合唱團, 但係佢返星期二ga..
其他活動我無報呀..等佢適應下先..
10月13日我會去, 我會帶埋仔仔去, 因為無人睇呀!

come爸嘩..聽我仔說你女兒已上學了..好番晒就好了..

Hi 士多啤梨!
劉校長和幼稚園d老師, 其他人好嗎?  d老師有無轉呀?
我知合唱團有2組, 星期一是唱遊組, 星期二是合唱組, 但係我唔知有咩分別!  如果你唔介意, 13日可帶仔仔到我家玩!
‹ 上一主題|下一主題