用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培正媽咪~~ Part II
樓主: Alexismama
go

培正媽咪~~ Part II [複製鏈接]

Re: 培正媽咪~~ Part II

Alexis & Brian ma:

886 HEILAI

Alexismama
arm arm 上到梨咋
Heilai   

Alexismama
唔追啦

各位 BK 媽咪:

以下有一個十分特別、內容豐富、開心好玩、價錢合理的活動要介紹比大家.................歡迎上下午班家長及親朋戚友參加................

「嘉里白鷺湖互動中心」親子燒烤營火會

活動日期:        2005年07月23日 (星期六) 。
集合時間:   下午 二時三十分   ( 二時 四十五分 開車,逾時不候)
集合地點:   柯士甸道童軍中心  (近港景峰迴旋處) 。
活動地點:        新界大埔紅林路 二號  < 嘉里白鷺湖互動中心 >。
回程時間:         晚上九時三十分。  
回程地點:    柯士甸道童軍中心或九龍塘地鐵站。
費用      :    ( 包括車資,活動費用及任食燒烤晚餐)
                 1)  小朋友  (十二歲或以下)...... 港幣 $70元正  
                      "三歲或以下免費"
                 2)  家長................................ 港幣 $120元正

A) 活動程序表 :

3:30 pm to 5:00 pm        參觀人類人民俗觀、神仙魚草織、北美大雪橇
5:00 pm to 5:30 pm        自由活動、親子繪畫比賽
                                 (只提供畫紙,請自備繪畫工具)
5:30 pm to 7:00 pm        任食燒烤晚餐 (有專人代燒)、抽獎
7:30 pm to 9:00 pm        營火會 (請自製 “ 布 ” 營火袍,切勿用易燃物料,如:紙、膠質)
9 : 15 pm                           點名 、集合
9 : 30 pm                          開車、回程 ( 請跟所屬車號 )

B) 燒烤晚餐  (參考) :
1) 泰式燒烤食品
西 冷 牛 扒、香 茅 豬 扒、香 草 雞 中 翼、蜜 汁 金 沙 骨。

2) 燒 烤 食 品
紐 西 蘭 青 蠔、多 春 魚雞 肉 腸、雜 錦 肉 丸、炭 燒 雞 肉 串、茄 子、粟  米、甜  薯、嘉 頓 方 飽。

3) 沙 律
田 園 雜 菜 沙 律、夏 威 夷 什 果 沙 律、泰 式 酸 辣 鮮 鳳 爪、配 多 種 沙 律 醬 汁。

4) 飲料
自費 (除自備白開水外 )。

報名處:(請於六月三日前報名,詳情可參閱此網址:http://www.taipokau.org)
1. Mandy ............. 2大 2小
2.
3.

校長真係多好野醒我地! 仲有今日有幸校長百忙抽空同我食午餐,再醒去日本d著數竅門比我,真係唔該晒! Yeah!!!記住諗起仲有"正"野通知聲!

Alexismama﹐

唔該晒你!幫我地開新版!

mandy 你咪你幫我地報名呀?

報名處:(請於六月三日前報名,詳情可參閱此網址:http://www.taipokau.org)
2. Susanna ........... 2大小
3.

我走啦   

Susanna,

幫你地報名無問題,遲D再call你呀!

SUSANNA 寫道:

3.

Mandy

我搵吾到"親子燒烤營火會"個頁?

Susanna,

唔好意思!講清楚D先...............此活動係香港童軍某旅舉辦的,應該與網上營火傳說的活動類似!

SUSANNA 寫道:
Mandy

我搵吾到"親子燒烤營火會"個頁?

Susanna,

唔好意思!我想問你係咪2大1小呀?

SUSANNA 寫道:

3.

係兩大1細(4yrs), 吾該晒.

各位夜美人:

我又再做代言人了,今次係lulu,佢部機down左,可 能有牌都唔入得來了,有什麼請打電話給她。

* mandy:
我同佢講過你的節目,佢有興趣,請你打電話給她講詳情給她聽好嗎?

又係報料的時候了:
1.
小蕎媽媽

Candice,

唔駛客氣!我今日成四點幾先返到屋企呀!

Candice1128 寫道:
校長真係多好野醒我地! 仲有今日有幸校長百忙抽空同我食午餐,再醒去日本d著數竅門比我,真係唔該晒! Yeah!!!記住諗起仲有"正"野通知聲!

小蕎媽媽,

你咁快返到屋企既?

2. Susanna ........... 2大1小
3. 小蕎媽媽 ............2大1小
4.
5.
6.

小蕎媽媽

* mandy

成10點重話早??
小蕎媽媽

Mandy,
架281A咁耐先送到你返屋企咩?
[quote]
*mandy 寫道:
Candice,

唔駛客氣!我今日成四點幾先返到屋企呀!
‹ 上一主題|下一主題