用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: queen180307
go

2010/11 1D班 [複製鏈接]

原帖由 jolidora 於 10-9-16 13:22 發表
e 半個月好似去左另一個世界咁,成間屋d作息時間變得了~ 早睡早起、做功課唔算多..不過d時間好似好緊迫. 第時默書、測驗、考試...係咩世界呀?~@! ...

jolidora,

係啦, 我都係呀, 以前我地成家都係十一點幾十二點先瞓, e家迫個仔一家要十點瞓, 瞓得八個鐘咋, 起初驚佢唔夠, 好在佢又得喎, 可能佢真係好鍾意返學啦......

e家d功課都唔係多, 我都緊張呀, 因為佢成日抄漏手冊, 又抄錯第二日, d 嘢亂哂龍, 有d嘢又要估估吓, 聽佢講都唔知佢講乜, 又時常唔交通告喎

不過我都會同自己講, working mum/dad咪介慘, 放工回家仲要follow咁多嘢......

Bluetoothjch & jolidora,

小朋友自從返左小一後, 我地要佢9:30-10:00入房訓,
佢好快適應左. 原來我既擔心已經解決左.
不過我見佢返得好開心, 問我點解唔可以日日返學, 以前幼稚園時從未問過依個問題. 証明佢鍾意學校&老師.

原帖由 Bluetoothjch 於 10-9-17 10:22 發表

jolidora,

係啦, 我都係呀, 以前我地成家都係十一點幾十二點先瞓, e家迫個仔一家要十點瞓, 瞓得八個鐘咋, 起初驚佢唔夠, 好在佢又得喎, 可能佢真係好鍾意返學啦......

e家d功課都唔係多, 我都緊張呀, 因為佢成日 ...

你地既小朋友有沒有告訴你..要做一D手冊無寫既野?! 都唔知道係咪真既...
原帖由 queen180307 於 10-9-17 12:13 發表
Bluetoothjch & jolidora,

小朋友自從返左小一後, 我地要佢9:30-10:00入房訓,
佢好快適應左. 原來我既擔心已經解決左.
不過我見佢返得好開心, 問我點解唔可以日日返學, 以前幼稚園時從未問過依個問題. 証明佢鍾意學 ...

jolidora,

例如係咩呀?? 佢叫我係手抽袋必須加番自己個名, 水樽就要加番英文名&班別囉.

原帖由 jolidora 於 10-9-23 23:10 發表
你地既小朋友有沒有告訴你..要做一D手冊無寫既野?! 都唔知道係咪真既...

bluetoothjch,

pls check pm.

原帖由 jolidora 於 10-9-23 23:10 發表

jolidora,

我個仔好似無講d咩要做係手冊無寫喎.... 會唔會佢抄漏左手冊但係又記得要做嘅功課咋 ?? 我通常唔信佢, 我就一定會上校網睇番...... 有幾次捉到佢都係抄唔切無寫d嘢...

原帖由 queen180307 於 10-9-24 12:08 發表

queen180307,

check pm pls.

原帖由 Bluetoothjch 於 10-9-24 22:01 發表

check pm pls.

你地有無報樂器基礎班呀 ?? 我報左TUESDAY 呀 !!

個仔話學校比左網上LOGIN PASSWORD, 我試過都唔得, 請問你地得唔得??

琴晚試左, OK喎.

原帖由 Bluetoothjch 於 10-10-7 18:12 發表
個仔話學校比左網上LOGIN PASSWORD, 我試過都唔得, 請問你地得唔得??

原帖由 queen180307 於 10-10-7 21:38 發表
琴晚試左, OK喎.

咁係唔係自己TEL.NO. LOGIN NAME ??

唔係用自己tel no login, 老師係手冊貼左login名及password資料. (好似貼左係70幾頁)
唔同網有唔同login & password.
亞囡琴晚試既時候, 唔準我讀個password出黎, 佢話怕人地聽到喎. (幾攬笑)

原帖由 Bluetoothjch 於 10-10-8 09:22 發表

咁係唔係自己TEL.NO. LOGIN NAME ??

原帖由 queen180307 於 10-10-8 13:57 發表
唔係用自己tel no login, 老師係手冊貼左login名及password資料. (好似貼左係70幾頁)
唔同網有唔同login & password.
亞囡琴晚試既時候, 唔準我讀個password出黎, 佢話怕人地聽到喎. (幾攬笑)

...

唉呀, 真係唔該哂你呀, 我個仔完全無話係手冊到 !! 我搵到啦, 多謝你reply, 唔係我就真係call 番學校..... 個仔真係...... 等我係咁login tel.no.....

米客氣啦, 佢地好鍾意做網上功課.
原帖由 Bluetoothjch 於 10-10-8 15:49 發表

唉呀, 真係唔該哂你呀, 我個仔完全無話係手冊到 !! 我搵到啦, 多謝你reply, 唔係我就真係call 番學校..... 個仔真係...... 等我係咁login tel.no..... ...

原帖由 queen180307 於 10-10-8 16:33 發表
米客氣啦, 佢地好鍾意做網上功課.

不過我個仔麻麻地, 佢話好難, 有D字都未教過 ?? 我要陪住佢解題先識.....

你個囡無事嘛 ?? 尋日個仔放學返黎話你個囡咬到個咀喊得好慘, 又無老師入課室 ??

多謝關心, 而家好好多. 不過食飯都話有d痛.
佢話學校d肉好難咬. 所以咬到個咀.
11月頭運動會你會去嗎? 到時可以同你相認.

原帖由 Bluetoothjch 於 10-10-15 09:22 發表
你個囡無事嘛 ?? 尋日個仔放學返黎話你個囡咬到個咀喊得好慘, 又無老師入課室 ??

原帖由 queen180307 於 10-10-19 11:03 發表
多謝關心, 而家好好多. 不過食飯都話有d痛.
佢話學校d肉好難咬. 所以咬到個咀.
11月頭運動會你會去嗎? 到時可以同你相認.

祝早日康復!
有時我都覺得d餸菜唔係咁適合小一生,如咖哩、淮山杞子蒸雞......
在今屆學期尾,大家真係要嚴選午膳代理商 la!

csk家長jj,

多謝關心, 亞囡已經唔太鍾意食學校飯, 不過無得揀.
希望出年有好飯食.

原帖由 csk家長jj 於 10-10-19 11:51 發表

祝早日康復!
有時我都覺得d餸菜唔係咁適合小一生,如咖哩、淮山杞子蒸雞......
在今屆學期尾,大家真係要嚴選午膳代理商 la!
‹ 上一主題|下一主題