用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集九) ...
樓主: Huisys
go

2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集九) [複製鏈接]

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集九)

個小朋友幾多歲 ?
個媽咪咁保謢個仔... 第日佢兩腳一伸, 佢個仔仲點生活落去 ??? 唉~~

cheungmp 寫道:
尋晚, 阿仔同老爺請我去 Pizza Hut 慶祝母親節, 見到有個小朋友係門口扭計要坐 window seat...咁多人邊樹有得揀.....後尾我地見到嗰家人有位啦...入到去見到唔係 window seat, 個小朋友就扭計, 個阿媽唔理三七廿一走去一張 window seat 同嗰張枱嘅人講, 問佢地可唔可以讓個位比佢地, 其他人(包括我地)睇到..      嗰度嘅 staff 即刻走黎話唔可以轉枱, 個小朋友就扭到想坐落地下, 比佢爸爸拉住......點解d媽咪可以咁"種"d小朋友     

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集九)

kec,
我五月底都唔響香港, 希望佢(地)自己生性啦~ :p

Cassey 寫道:
妳真係.....好.....記醒... :cry:   :cry:
無錯...我...會...響....月...尾...飛.....  
即...考...試...前....     
好多嘢真係...身不由己....   

hi hhkk,
"兩隻嘢都燒完喇.......趕得切同母親大人慶祝!" <----- 聽到你呢句就放心o勒 !

heiheikeikei 寫道:
[size=xx-large]sac.wan ~~~~

見返妳~~~~~真好~~

兩隻嘢都燒完喇.......趕得切同母親大人慶祝!

唔係細阿仔幾多, 我唸K3左右.....

見到佢, 我唸起之前聽到收音機節目, 有個小朋友, 由細到大, 佢父母都對佢有求必應, 佢大左之後, 用佢嘅生命要脅佢父母...."如果你唔應承我, 我就跳樓...." 佢深深了解佢父母對佢嘅愛.....真係可悲 :cry:
sac.wen 寫道:
個小朋友幾多歲 ?
個媽咪咁保謢個仔... 第日佢兩腳一伸, 佢個仔仲點生活落去 ??? 唉~~

[quote]
尋晚, 阿仔同老爺請我去 Pizza Hut 慶祝母親節, 見到有個小朋友係門口扭計要坐 window seat...咁多人邊樹有得揀.....後尾我地見到嗰家人有位啦...入到去見到唔係 window seat, 個小朋友就扭計, 個阿媽唔理三七廿一走去一張 window seat 同嗰張枱嘅人講, 問佢地可唔可以讓個位比佢地, 其他人(包括我地)睇到..      嗰度嘅 staff 即刻走黎話唔可以轉枱, 個小朋友就扭到想坐落地下, 比佢爸爸拉住......點解d媽咪可以咁"種"d小朋友     
[/quote]

sw,

你一番黎, 成個場都旺左...       

hi mp,

尋晚唔該哂你漏夜scan 個曲譜比我 (上管絃樂班用), 但我架printer "神" 左. 只好手抄一份比佢今日上堂頂住檔先...    

咪笑佢啦....
再提佢....佢會覺得呢個ee真係痳鬼煩....下次見到我....即刻掉頭走咪幣..........人哋....怕醜架痳....
我講...我呀...

kec[quote]
sac.wen 寫道:
噢~~ 佢無同我講番呀, 等我番去笑下佢先 !
呢個大頭仔真係失禮人

mp,

你個比喻令我諗起另一個活生生例子, 劉華super fans, 楊麗娟         

唔係細阿仔幾多, 我唸K3左右.....

見到佢, 我唸起之前聽到收音機節目, 有個小朋友, 由細到大, 佢父母都對佢有求必應, 佢大左之後, 用佢嘅生命要脅佢父母...."如果你唔應承我, 我就跳樓...." 佢深深了解佢父母對佢嘅愛.....真係可悲 :cry:

碩仔...我對佢有信心...  
kc.....就...好擔心......   

kec [quote]
sac.wen 寫道:
kec,
我五月底都唔響香港, 希望佢(地)自己生性啦~ :p

嘩卡卡卡~~~ 比你笑死 !

Cassey 寫道:
咪笑佢啦....
再提佢....佢會覺得呢個ee真係痳鬼煩....下次見到我....即刻掉頭走咪幣..........人哋....怕醜架痳....
我講...我呀...

kec

sw,

早知我 print 定等碩仔可以搵E仔攞...
你又唔打比我....
sac.wen 寫道:
hi mp,

尋晚唔該哂你漏夜scan 個曲譜比我 (上管絃樂班用), 但我架printer "神" 左. 只好手抄一份比佢今日上堂頂住檔先...    

hi mp,

漏左答你...
阿囝自從上次停水後, 一直未復課.. 我都諗緊暑假比佢游番, 但都要睇佢本身 意願 !

事緣我之前問佢跳繩跳成點,
佢 : 跳到一下...
我 : (笑住答) 一年級跳一下, 都好叻丫~

可能比佢識穿我其實係笑緊佢, 佢而家唔多鍾意運動o勒, 連之前話有興趣o既 乒乓球都唔玩了..

玩出個大頭佛來, 頭痕 !

[quote]
Cassey 寫道:
sw,
kc無報...
我響出面報左....

沙田你報了咩班, 我沒空去找, pm我呀!

其實...我想問妳好耐....
妳無上bk....d日子....點過...

我就....好寂寞啦.....

kec
[quote]
sac.wen 寫道:
嘩卡卡卡~~~ 比你笑死 !

我對佢o既 甩甩漏漏都好有信心架    

Cassey 寫道:
碩仔...我對佢有信心...  
kc.....就...好擔心......   
kec

kec,

你做咩用左我隻"豬"呀...你都陪我做"豬"呀? 會比人劏喎....
[quote]
Cassey 寫道:
咪笑佢啦....
我講...我呀...

kec

mp,
"你又唔打比我...."..................因為當時已經係夜深o勒, 我驚同你太 "親蜜", e 仔爸會唔放過我 :p

sw,

早知我 print 定等碩仔可以搵E仔攞...
你又唔打比我....

無事忙咯    

Cassey 寫道:
其實...我想問妳好耐....
妳無上bk....d日子....點過...
我就....好寂寞啦.....
kec

sw,

原來碩仔咁皮薄....E仔臉皮厚...任笑唔嬲架...      你咪見我笑仔你又笑先得架...

一係搵d新野比佢玩囉....踢足球呀....男仔通常都鐘意...又係團體活動...
sac.wen 寫道:
hi mp,

漏左答你...
阿囝自從上次停水後, 一直未復課.. 我都諗緊暑假比佢游番, 但都要睇佢本身 意願 !

事緣我之前問佢跳繩跳成點,
佢 : 跳到一下...
我 : (笑住答) 一年級跳一下, 都好叻丫~

可能比佢識穿我其實係笑緊佢, 佢而家唔多鍾意運動o勒, 連之前話有興趣o既 乒乓球都唔玩了..

玩出個大頭佛來, 頭痕 !

woo~~

今日係 1C 班....大會....very happy!
終於發現....1C 班...唔係得我一個啦.....唔寂寞啦...

美菜子, 之前我都有提過下.....妳睇睇....

>>>因為無諗住出埠玩, 所以報多一兩樣都唔擔心撞期, 報返之前kc有玩開嘅日文+興趣班小廚師, 上年佢整左煎堆仔返嚟, 佢真係好有興趣+好開心! 今年加多一樣, 佢未玩過嘅係獨立訓練營, 不過要waiting, ballet就一星期先一至兩堂, 應該應付得到 佢重話要玩攀石...我睇過點先...算!

kec
‹ 上一主題|下一主題