用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 CAMBRIDGE STARTER課程
樓主: 小洪媽媽
go

CAMBRIDGE STARTER課程 [複製鏈接]

引用:我都想知,但我剛報左柯士甸童軍總會的。因

原帖由 babywoman 於 14-06-10 發表
我都想知,但我剛報左柯士甸童軍總會的。因離家近。唔知師資如何?
童軍的班好像要面试,是嗎?

回覆:anthony010103 的帖子

要測試。做份卷

siutse 發表於 14-10-13 09:53
唉···我都係係x趣同小朋友讀咗差不多年幾starter諗住12報考。點知最近同佢做d past paper 出黎d result  ...

浪費了時間同金錢,但我依家兩頭唔到岸讀又唔係唔讀又唔係
之前智趣小博士個老師同我講kids box同fun for starter本書一樣
我仔細個鍾意kids box,點知最近問到尾先話考試係考fun for starters果個
谷住又買多本書,但之前kids box讀左果十幾個unit又冇得買cd同佢做返

引用:我個仔剛剛考了starter拿15盾!我去個間唔

原帖由 iamtingting 於 14-10-06 發表
我個仔剛剛考了starter拿15盾!我去個間唔係d出名中心,只係朋友話個miss好好。我唔鍾意d太過商業化既centr ...
有興趣呀,麻煩你pm我呀。thanks!

回覆:CAMBRIDGE STARTER課程

剛問左童軍哩個星期日有劍橋講座,有興趣可以去報名聽

http://hk.user.auctions.yahoo.com/hk/show/auctions?userID=vibe_colby&u=:vibe_colby

那所機構也差不多,只要有外籍人士練會話及聆聽,最實際是多買練習陪他做,一星期一堂不及父母每日15分鐘,題目來來去去也是那幾個,答案生字往往在同一份paper 找到,不要強記生字,趣味盡失!

引用:+本帖最後由+小洪媽媽+於+14-10-21+17:46+

原帖由 小洪媽媽 於 14-10-21 發表

kids box包含所有YLE內容,是University of Cambridge ESOL Exam 出版,box set 1 & 2涵蓋Starters考試大綱,間學店識唔識架?

引用:剛問左童軍哩個星期日有劍橋講座,有興趣可

回覆:clly 的帖子

yes

http://hk.user.auctions.yahoo.com/hk/show/auctions?userID=vibe_colby&u=:vibe_colby

i think doing pastpaper is good enough at starter level. Taobao can help u, much cheaper than local bookstore.

austinau 發表於 14-12-2 15:35
i think doing pastpaper is good enough at starter level. Taobao can help u, much cheaper than local  ...
我想淘FLYER PAST PAPER, 但好似好多款, 又KIDS BOX, 又劍橋國際三級, 又月A-G/H ,但只包錄咅帶, 冇CD款的,  邊款至岩用? 可給我你的淘寶LINK? THX

我仔仔當初K1 頭9月試比past paper 佢做,寫字好差,但明解,後來停左,到11再開始,寫字好好多,過程不斷遊戲及字卡形式幫串字,past paper 做了3次,結果未夠5歲,操了1年(hea 做), 剛收到成績15 盾。我都有買fun for starters,  YLE exercises,  不過操卷實用好多。

請問考starter其中一part是否需要小朋友自己串和寫字?

引用:請問考starter其中一part是否需要小朋友自

原帖由 megalith 於 15-01-11 發表
請問考starter其中一part是否需要小朋友自己串和寫字?
我仔上年操卷一個月,滿盾

引用:我仔仔當初K1+頭9月試比past+paper+佢做,

回覆:IloveJJ 的帖子

fun for starters 都有做過,但內容唔太似考卷,如似都係past paper,  書局都有其他練習,模式都係試卷咁。fun for starters 無CD?  咁好難做喎,因好多要聽cd 做

引用:fun+for+starters+都有做過,但內容唔太似

回覆 IloveJJ 的帖子

你可去書店睇分別吧, 總之past paper較似考試, 如有時間亦可做 fun for starters

引用:回覆+IloveJJ+的帖子 你可去書店睇分別吧,

請問自己操 starter 卷, 然后在那裡報考試呢?
‹ 上一主題|下一主題