用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒學校 SRL KG "叩門"無收過
go

SRL KG "叩門"無收過 [複製鏈接]

之前以為3個SRL KG 生"叩門"收左, 2/7謝師宴問家長, 2個根本無收, 1個係派位收, 即係"叩門"1個SRL KG 都無收.

5想屈SRL校長, 係"叩門"收左, 請通知, OTHERWISE, 以后家長不要希望SRL 小學收自己KG學生(包括小女)
   1    0    0    0

回覆:xxariesxx 的帖子

引用:Quote:原帖由+xxariesxx+於+13-01-16+發表

原帖由 YTCsophie 於 13-01-16 發表
Why??
對學校過份偏幫校車公司十分反感,不願再搞到自己唔開心6年,而且聽聞小學d教師係一年合約制,無信心囉。而且kg校長經常暗示同小學校長唔孰,其實應該都唔係囉。

引用:Quote:原帖由+sauwaileung+於+12-11-16+發

引用:回復+QOOGIRLZOE+的帖子 SRL+真是泠血的.+

原帖由 sauwaileung 於 12-11-16 發表
回復 QOOGIRLZOE 的帖子

SRL 真是泠血的. I am old student; therefore, I know. I also will not let my  ...
我女現在是k3,k2時已決定放棄SRL小學。對呢間學校心淡幸好女兒第一輪仍得天主庇佑入左另一間天主教小學。

引用:回復+QOOGIRLZOE+的帖子 SRL+真是泠血的.+

引用:回復+dy2+的帖子 Please+check+your+perso

原帖由 sauwaileung 於 12-12-06 發表
回復 dy2 的帖子

Please check your personal message.
Thanks sauwaileung,明白哂

回復 dy2 的帖子

Please check your personal message.

回覆:sauwaileung 的帖子

可否詳述—下SRL有幾冷血呢?定係你不斷在不同Forum唱衰佢等其他人放棄佢,妳就可以大抽獎机會高d呢?如我有講錯請見諒《“﹏”《

SRL

回復 QOOGIRLZOE 的帖子

Delete. Because too many parents pm me.

DELETE

回復 cameo 的帖子

DELETE. Because too many parents pm me.

請問如果..... 等 P.2 來面試....   要在何時 send portfolio   我都好想囡囡入讀這間...... 如果現在去叩門..... 有無遲左D呢  

請問叩門有冇表格要填,或是自己寫信交給學校?

cameo 發表於 12-5-22 21:53
如你唔厭我資料唔update,我建議係一定先做預備,反正都係整,你預備多一份啫,,,我女升小時,我都諗定當面唔收, ...

Thank you.

^O^ 發表於 12-5-22 12:20

請問如要叩St Rose,學校會不會看portfolio呢?在學校網找不到資料啊! ...
如你唔厭我資料唔update,我建議係一定先做預備,反正都係整,你預備多一份啫,,,我女升小時,我都諗定當面唔收,咪郵寄lor....
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

請問如要叩St Rose,學校會不會看portfolio呢?在學校網找不到資料啊!

謝謝你

doris2001 發表於 12-2-7 15:20

Cameo,
sorry ! 畢業大半年了,所有較新淨的校服,書及升中資料冊子都已轉送啊,,,
你識六年級嗎?? 早少少同佢地講叫佢地幫你留啦,因為六年級校服要影相,個個都好新淨o架^^
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

Cameo,

請問你千金的校服,可否送出?小女現讀小五(校褸size 約35號)
謝謝

回覆 1# cameo 的文章

oh... thanks a lot for your information !! hope your girl love this school, i know it must be better & suitable for her !!
‹ 上一主題|下一主題