用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 關於申請優才09年小一的問題
樓主: KnN
go

關於申請優才09年小一的問題 [複製鏈接]

原文章由 IYYY 於 08-5-18 10:51 AM 發表
中天英,
謝謝你的鼓勵

ASFL2007,
亦非常謝謝你的詳細解答

IYYY,
尋日見唔到你地, 真係可惜, 我諗要係interview 果日先有機會見到喇, 我地尋日除左優才, 仲有去參觀另一間學校, 睇完更加覺得優才既教學理念係我地想要既, 而家疊埋心水去考優才喇:loveliness:

原文章由 edea 於 08-5-27 10:13 PM 發表
小一入學申請表word format下載:

http://www.gtcollection.com/application/applicationform.doc

好好, DOWNLOADED, THANKYOU:loveliness:

原文章由 Xenc 於 08-6-10 06:34 PM 發表
hi,茵茵,估唔到見到你。

呀,你知唔知我係邊個﹖ ...

hi , ellice 我知道幾個朋友都報round 1, 會唔會round 2 機會先高呢?  今個Friday round 1 就截止報名, 我所有野都準備好晒喇, 不過仲度緊報round 1 or round 2.

我地除左優才之外其他學校都無搵到, baba 都有同事的仔女係優才讀緊, 口碑真係唔錯, 了解得越多就越鍾意.  上個weekend, 有個讀緊優才既朋友仔過來玩, 見佢去左優才未夠兩年, 真係進步左好多, 自信心強左好多, 聽佢講, 佢好鍾意學校的老師同同學, 對學校生活非常享受.  勤勤如果可以入倒優才, 我就安落晒喇.

原文章由 Xenc 於 08-6-11 09:57 AM 發表
勤勤咁優秀,你仲未夠安樂呀﹖

個個小朋友都叻嫁喇, 其實講"安落晒" 用字都係唔好, 我諗到我c 果日都未必放得低我2個寶貝

私校黎講我剩報gt, 我理解到gt既學習環境同你知既差唔多, 真係唔得既就搵我母校收勤勤, 但果間係一d 傳統學校, 我諗黎諗去都係鍾意gt 多d.  希望第時佢地做到同學仔喇.

原文章由 中天英 於 08-6-10 11:33 PM 發表
Hi, KnN,

我同意妳既諗法, round 2 既成功机會比 round 1 高, 事关好多最想入優才、準備得最好既, 同埋果班有哥哥姐姐讀緊既, 通常會報 round 1。

但係有一點妳仲要考慮既, 係報 round 2 只有一次机會, 報 round 1 ...
會lawlawluen, 所以我都係報round 1 喇, 尋晚攪到2.3點, 自己做女果陣都未試過開夜車, 做人呀ma 真係唔易做.....
‹ 上一主題|下一主題