用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無媽咪報咗2005崇真k1呢?
go

有無媽咪報咗2005崇真k1呢? [複製鏈接]

Re: 有無媽咪報咗2005崇真k1呢?

我尋晚收到,都好    ,10月8日6:00pm, 夜晚都有架!

You may download from website:

click here

jazzmama 寫道:
想問吓報名表上監護人是否填自己名可以啦 !
另, 你地係咪都報幼兒班呀, 定係國際班 ?

填左父母資料就夠了,監護人唔使填,除非小朋友父母都唔係身邊
我報幼兒班.

heiheima
係呀,我報左2星期倒,都好快有feedback

kae
我都係咁話,有mud填mud,我連playgroup都填埋

如果sat.埋更加好? 我可能貪心左d! :

even我5:30即走,跟住返屋企揍阿仔都肯定趕唔切.
我都係要請半日假穩陣d!

paklamma
sorry呀,我都唔知幾時deadline,不過如你有意報此校,就快d行動啦

你可打去校務處問下,個web度都有電話架.

暫時報左崇真及大窩口荊冕堂(10月30日interview)

jazzmama
祟真推行兩文三語,都幾著重英文,有外籍老師架

沙田祟真中學係band 1

做mud學埋培正d手法?

想請問點去架?我係青衣坐巴士出來,係埋係太子附近落車再轉的士呢?

國際班:
(1) jujuy - 未通知面試
(2) KAE - 8/10面試

主流班:
(1) HeiHei - 未通知面試
(2) KelvinMaMa - 未通知面試
(3) Elsamouse - 8/10面試

我唔識去呀,有冇人會係太子附近過去? 約埋一齊得唔得?

kae & YY13
thanks for the advice.  I will take taxi from Prince Edward.

到時記得相認呀!

wyl
咁如果我坐42A或43C由青衣出來,係埋係深水PO附近落車轉的士好D?

YY13
我係202a室b組,遠孜第一個標入班房,老師問佢叫mud名,佢都有答,但係問佢d積木顏色,佢就亂黎 :evil: ,跟住旁若無人大聲係度唱twinkle little star 小主尋日心情勁靚,表現都幾好.

YY13,你唔使太擔心,我問左老師,佢話尋日呢批小朋友如冇特別問題,會全部都收 :exclaim:  :exclaim:
跟住我問佢宜家都仲接受申請,而又不斷有小朋友interview,點可能有咁多名額,老師話之後interview而又ok的小朋友便會入下午班,甚至waiting list,所以早申請早interview真係有著數!
如果真係想小朋友讀呢間的家長,就要即刻行動啦.

祟真的設備及師資真係超乎我想像的好,尋晚有以下幾點想提出供大家參考:
. 幼稚園部有兩間獨立電腦室,約70部電腦;
. 我在壁報板見倒外籍老師的相片,數左一數,居然有10位!唔知登哂老師d相出來未?
. 原來祟真一星期有四堂英文堂,我原本以為係三堂.
. 經過走廊,見倒一個小朋友手持紫色的氣球,一外籍老師(睇壁報板得知係Ms. Rita)經過問她: what color is it?小女孩回答purple,我問佢媽咪得知佢係主流班的學生.小朋友的表現好淡定斯文,真係令我印象深刻.

我尋晚都收到信啦!25,26號要去俾留位費,d手腳真係好鬼快呀,睇黎呢$550都要俾架啦

遠孜係上午班

YY13
我都話唔使擔心架啦 :wink:
‹ 上一主題|下一主題