用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 09年已獲取錄的IK1入黎交流
樓主: ylliu
go

09年已獲取錄的IK1入黎交流 [複製鏈接]

hebe ma,

唔該晒你呀, 我昨天都有自己寫在星期四個度

真係驚佢地去錯地方, 又唔知去邊度, 咁就無左一堂啦.

相比起來, miss choy真係上心好多. 家長日個日我已經同miss tsang講左未改11月個張表, 唔知到時去邊, 佢叫我自己去門口後面睇, 有張表度有寫, 咁我就記得好似係去禮堂. 老師仲話到時會有人接佢去邊架啦. 但係到依架都未換返11月表. 我同jacob講左要佢記得同miss tsang講換11月的興趣班表, 當然佢唔記得了, 睇來都係要寫紙仔俾老師至得.
原帖由 chickenwing2006 於 09-11-13 02:11 發表
jacob ma,

個日未問你課外活動邊個課室既, 我影左 hebe 個表係度呀 !

?t=1258049238

tue ~ english music
wed ~ 精英小劇院
thur ~ 活力體操
fr ...

hebe ma,

校外生都可以坐校車呀? 咁就真係好囉, 2個w只係半個月車費, 都ok呀. 朗逸都會報呀.

我地仲諗緊報1個定2個.
原帖由 chickenwing2006 於 09-11-19 22:16 發表
natalie ma,

如果真係 2 個都要番工, 甘真係番學校玩下仲好啦 !  我打算番第一個 week , 第 2 個可能去 macau 玩下

仲有呀問左 uncle so , 車費係平時既除番 4 個星期甘計 , 而家我 $ 800 / 月 .... 番 ...

第1張相有d不雅bor
原帖由 chickenwing2006 於 09-11-21 02:28 發表
macro ma,

好攪野 .... 你睇下   :

?ib_____D9vIsh0fJ

http://us.f6.yahoofs.com/hkblog/wMKn ...

hebe ma,

其實都好抵架, 好過係家中對住工人. 朗逸ma應該都係報2nd week. 我仲未諗定呀.

原來星期二有個美食節呀? jacob都無講過俾我知, 我只係知個日校巴返來遲左半個鐘. 得閒可唔可以sent d相俾我呀? 唔該晒.
原帖由 chickenwing2006 於 09-11-19 23:53 發表
jacob ma,

我都問緊 nic ma 玩唔玩, 都 ok 啦 $ 160 / 日 3 個鐘 !

校車 nic ma 個度 $ 780 / 月, 為番都係 $ 200 一個星期幾抵玩 !!

本本都報呀, 佢揀左 2nd week J + O + N ..... 我未同 nic ma 傾, 睇下佢想玩 ...

hebe ma, 熹媽,

我仲未決定報幾時呀, 2個W都有一日係假期,唔知點決定.
朗逸MA都係睇我報幾時, 佢又報幾時, 都係怕朗逸自己唔肯上車, 有朗朗陪住一起應該OK瓜.

HAHA...其實我地都介紹左俾D朋友仔, 學校會唔會平D架.

JACOB最近都有講CROSS呀, 係地鐵站見到X, 都會問點解有CROSS架?
原帖由 S.Africa 於 09-11-25 10:49 發表
HEBE Ma & Jacob ma

我報了兩個星期比阿仔呀!我又介紹了亨媽來報,不過佢又係未firm啊!

hebe ma: 阿仔星期一回來時,佢同我地講比老師用膠紙打個cross係個咀,我同老公估,一定你多咀啦! 不過,乜這個年代都會用呢"焦" ...

平d平d...... 就好囉.

昨晚問返jacob返體操班好唔好玩. 佢話好玩, 見到cash同本本. 跟住仲做左d拉筋動作(坐係地下打開雙腳身體向前扒), 又不停打跟斗, 勁搞笑.
原帖由 corriatai 於 09-11-25 22:22 發表
louis ma都考慮報, 我地包班可唔可以再平d呢  

我都有書bor, 不過都係已教d書, 未派新書.
星期五party唔洗著校服架, 只係帶袋, 學生卡, 毛巾, 杯.
你地有無人參加夜晚個個party呀?
jacob話星期五晚要表演俾爸爸媽媽睇呀, 不過佢又唔肯先表演俾我睇先, 好期待呀.
冬季校服, 上個星期派左通告, 話會12月2x日一定會派俾大家架, 可以著住自己d深色便服先.
原帖由 Michelle_Hung 於 09-12-14 19:47 發表
我有書喎, Phonic同學校果兩本英文普通話兒歌都有.
題外話, 我想問今個星期五Party係唔係都唔需要穿校服, 好似生日會咁?
唉..我仲未有校褸, 冬季校服都係得一套... 好彩返埋今個week就放假.. ...

無茶點? 咁巧我今日問jacob食左咩茶點, 佢話"無", 我以為佢講笑費事答我.
原帖由 Michelle_Hung 於 09-12-15 19:12 發表
星期五party應該係正常返學時間, 但之前交了$20係for禮物包, Jeff媽最好都問問老師(因為可以交可以唔交架好似, 交就有禮物唔交就無)
另外博博話昨日同今日都無茶點食, 我見佢隻杯又真係一點用過的痕跡也沒有, 你地小 ...

你地去唔去親子旅行呀?

原帖由 chickenwing2006 於 10-1-16 01:19 發表
natalie ma,

你呢個 combo exactly 同我個個一樣 , 我今日交左比 lur ..... ha ha , 佢地 2 個日日見足 5 日呀

natalie ma,

睇返原來個日我有堂上, 應該都係jacob爸爸同佢去架啦, 睇下中午我趕唔趕得及去.
原帖由 chuchu_ 於 10-1-25 13:08 發表
HI JACOB 媽,

我同NATALAIE 同爸 爸都會去旅行架, 到時見~~

hebe ma,

我係見2月3日5:00, 希望jacob乖乖地啦.
個個令令 folder唔係係老師度架咩? 老師無俾我地攞走bor.
原帖由 chickenwing2006 於 10-1-28 02:28 發表
macro ma,

係呀, 我睇番我抄底左 .... 個日唔 g 咩活動 , 2/11 由 8:30 - 4:30 甘架 !

不過我唔 g 去唔去到, 因為我地 2/9 搬, 希望到時攪掂哂 d 野 .... 唔係最多去到半日架咋 !!!  我會再搵黃太問下

...

原來你有攞走呀, 唔怪得你有影相啦.
快D俾返老師update返d野啦.
原帖由 chickenwing2006 於 10-1-28 14:54 發表
c ..... 我囡個個仲係我度 wor ,
都係天日帶番去比 miss choy 先 !!

唔係 2/2 未無得 update 我囡 d 野比我地睇

natalie ma,

故事媽媽做到5月, 不如你打去家教會問下, 話你想做後補, 等佢地安排.

我以為6月23日恳親會係d畢業班k3架, 佢地k1應該都唔關事, 可能好似平時復活節個d咁表演咁, 但又要俾$買服裝, 就無報lor. 但 miss tsang打來問我點解唔參加? 個個小朋友都參加架. 所以我都係參加左, 不過jacob返來無唱過俾我聽. 希望到時會好精彩啦.
原帖由 chuchu_ 於 10-4-22 13:18 發表
HAHA, MARCO MA & HEBE MA,

仲有我呀,但我呢排真係忙到嘔白泡.旅行返黎後日日都
ot, 真係做到傻傻下,  haha.
我等緊jacbo ma黎講下觀課後感架..
natalie 呢排成日叫我返school 睇佢上堂呀,又叫我去做故事媽媽,話佢d c ...

校長話4月尾有得睇.

原帖由 曦Hei媽 於 10-4-22 13:26 發表
chuchu, hebe ma

係呀,阿仔都係咁問我,話見到邊個爹哋,媽咪去睇佢哋上堂,又係問我點解唔去!唔知幾時先有片睇呢?

係呢?你哋有無同小朋友join 6月個懇親會表演呢?

...

俾著我, 一定會打俾老師了解下, 等老師多d留意.
原帖由 Michelle_Hung 於 10-5-9 20:20 發表
博博星期五放學返來(果日應該係生日會), 心口多了兩個牙齒印, 紅晒, 有血痕, 我問佢咩事, 佢話XXX咬佢, 佢話好驚, 由於博博坐街車返學, 我反覆問o左佢好多次係"校車"小朋友咬佢, 定係IK1(L)小朋友咬佢, 佢話係學校,  ...

hebe ma,

原來你介意無母親節禮物.
佢地個個心心手工紙做得好求其架.我諗應該個個班都有瓜, 可能老師漏左未派返來, 你問下老師好d, 鬼仔有無呀?

昨天故事媽媽, hebe個班本來2:45, 結果遲左到3:00才下來  
原帖由 chickenwing2006 於 10-5-13 12:36 發表
jacob ma,

我見你 blog mother's day 有個心心手工紙 , 唔 g 點解 cash 無既 ..... 我都奇怪 , 又會咩表示都無既 ??

唔 g 問唔問番 miss choi 好

hebe ma,

hebe咩事又鬧情緒呀? miss choi又真係幾有辦法bor.
係呀我昨天又做故事媽媽, 剛好有3個媽媽, 一人負責自己個一班, 我完左H班, 想等埋F班下來, 睇下hebe, 點知等到3:00都未來, 去校務去問下, 佢地話依架落緊來, 不過我趕時間就未睇到佢地. 昨天鬼仔ma剛好有去睇到呀.
原帖由 chickenwing2006 於 10-5-13 14:09 發表
jacob ma,

你尋日做故事 mama 呀 ??

可能因為我囡遲左啦 .... 因為近日佢情緒都係麻麻 (大叫, 大喊仲講大話), 我寫左係手冊叫 miss choi 話佢 .... 估唔到 2:30 收到 miss choi 電話佢開左 speaker 比全班同學同 ...

hebe ma,

希望hebe大個女會好d啦, 次次我去學校見到佢, 佢都會同我笑下架.

我都簽左轉全日呀. k2時, 應該唔會係k1的老師了.

我都係剛打去學校問, 原來星期六真係要返學. 不過撞左星期六下午jacob學游水天. 一陣打去問下可唔可以改星期日.
原帖由 chickenwing2006 於 10-5-13 14:50 發表
jacob ma,

係呀 ... 真係成日都係甘 !! 1 - 2 日有 1 次大喊 , 仲係為左 d 無謂野黎喊 , 希望真係到 k 2 會好 d 啦 !!

仲有我簽左 memo k 2 轉全日班呀 .... 到時唔 g 仲有無機 miss choi 教番佢呢 , 佢真係勁 lik ...

曦Hei媽,

我見通告係 全英語部健康生活日, 都唔知返d咩.
刷牙紀錄冊要日日紀錄架, 每個星期一交俾老師檢查, 佢會係封面跟返d公仔貼上貼紙架, 跟住再帶回來日日紀錄.

我打左去史丹福, 佢俾我可以改到星期日呀, 你都快d打去改了.
原帖由 曦Hei媽 於 10-5-13 16:20 發表
Jacob Ma,

好彩你們提一提,我真係唔知星期六要返學,仲有返去咩事呢?同埋之前嗰本刷牙紀錄冊幾時交呢?
星期六,阿仔都係學游水,又無得補堂,點算呢?

...

hebe ma,

刷牙紀錄, 都係睇下小朋友做唔做到日日刷2次牙, 唔好食太多零食, 刷牙手冊上寫星期一交俾老師, 咁我都係跟住照做lor, jaocb好驚唔刷牙我唔俾tick佢.

史丹福個度, 應該會有人call你架, 會唔會唔見左呢?
我pm電話俾你.
原帖由 chickenwing2006 於 10-5-14 00:44 發表
jacob ma,

咩有刷牙紀錄冊咩 ?? 仲要每個星期一交俾 miss ?? 我一次無都交 wor ??mouth:" />mouth:" />

同埋我都報左史丹福, 上星期又無咩下文 follow call 都無一個 .... 你有無個個 hotline # 比我呀 ?  

我連 ...
‹ 上一主題|下一主題