用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York 特別情況考生??
樓主: DariusBaBy
go

York 特別情況考生?? [複製鏈接]

引用:睇完封信好反感,勁虛偽,你又話相信我個仔

原帖由 halflower 於 14-01-13 發表
睇完封信好反感,勁虛偽,你又話相信我個仔係有天份,有能力,但係當日表現未能反映真正能力,貴校應該收佢 ...
我都有啲哩個感覺,再去聽一次佢嘅宣講做廣告?我覺得佢哋招生宣傳方面做太多嘢,其實可以悭返啲力

引用:Quote:原帖由+DariusBaBy+於+14-01-13+發表

原帖由 cindy124 於 14-01-13 發表
我上年都係收到同一封信!結果係佢會話你知佢地會收你bb讀special k.即係會把bb變為大b.要讀4年幼稚園!其 ...
介係收到信嘅都有書讀,不過要讀兩年k1?我囝10月尾。面試個日狀態好差,坐都唔肯坐,搞到連埋我都好緊張答得好差。

回覆:York 特別情況考生??

睇大家時間都唔同,應該發佐好多信,咪又好似介紹會咁,人人有份。

引用:Special+K課程跟PN,+我覺得可以睇做2015+PN

原帖由 TeriAnla 於 14-01-13 發表
Special K課程跟PN, 我覺得可以睇做2015 PN offer. 叫你去多次係想Convince你俾小朋友遲一年2015以超大B身 ...
我都係咁諗

引用:我都收到,11月B.++我相信超細B好難wait到K

原帖由 JulieB 於 14-01-13 發表
我都收到,11月B.  我相信超細B好難wait到K1 offer, 有15年pn都好既,起碼有個backup...

...
11月bb,in 15年pn會好易…

引用:家長們申請既係2014年pn.+如果要佢地讀2015

原帖由 gingerbearbb 於 14-01-14 發表
家長們申請既係2014年pn. 如果要佢地讀2015既pn局做大b ,比個名叫special k ,其實同家長到時自己出去考其他 ...
我覺得:1.搞清楚選k1有幾大機會offer,2.機會渺茫則選special, 年尾再自己報其他學校k1試下;3.繼續嘗試14年仲有冇其他學校pn可以讀。我想瞭解下細b報讀k1係咪都一樣咁難?k1學位會多啲,而且好多學校截至到31/12,但小朋友嘅發育差距係咪都好大?

‹ 上一主題|下一主題