用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: emem姨姨
go

P.1C [複製鏈接]

Re: P.1C

emem 姨姨,

我仔仔都係讀C班, 我PM個電話比你, 有咩可以方便聯絡.

Hi goodkids & emem姨姨,

收到你們的PM, 希望遲D有機會見到你們的囡囡.

Hi goodkids,

我有問個仔仔有冇聽過老師叫佢地著兩日運動衫, 佢話冇播.
而且上星期我都有問過教PE的陳Sir, 佢都話每星期只穿一日運動衫, C班就係星期五, 不過都可以打個電話返學校問吓嘅.

goodkids,

我都見唔到你所講的2pages of words 喎,會唔會因為英文堂是2班分3組,所以有D分別呢?

我今日接阿仔放學的時候問個教佢地英文嘅Miss Kwan, 佢話C班英文係一班分兩組, 機本上教嘅野同做嘅功課都係一樣. 請問你地知唔知今日英文Penmanship寫咩字, 我仔仔只係寫咗 "I", "i" and "It", 我相信"It"應該是一句句子.

emem姨姨,
你個囡好醒目喎, 今朝返學一見到我個仔就問張紙係唔係佢到. 女仔真係會上心多D.

emem姨姨,

我會參加呀, 開咗學等呢個機會好耐, 好想知道阿仔在學校的學習情況, 希望可以知道多D, 與學校合作多D. 聽完再分亨啦. :

goodkids & emem姨姨,

我個仔今日penmanship又唔知寫咩, 佢寫咗"K","k","king" &"Rchy" 咩嚟嫁,請報料究竟寫咩字.

Hi tigermom,
爸爸都覺得係呢個字, 謝謝你. :

goodkids,
同一班會咁唔同嘅,唔怪之得每日家課個網只係寫penmanship,又唔會寫明係咩字啦.

emem姨姨,

你個女點講我個仔架,真係好想知道佢係學校係點?做得好可以鼓勵吓佢,有曳嘅時候就要同佢傾吓計了解吓.

emem姨姨,

我都好想見你地, 不過暫時未知當日行程, 遲D先可以覆實你.

goodkids & emem姨姨,

我又有功課問題, 阿仔本詞語只寫了一行紅綠燈, 每日家課話寫4行, 我想問係4行都寫紅綠燈或是有唔同的詞語?

goodkids,

唔該晒, 好在有你地, 如果唔係我就諗住叫阿仔寫4行紅綠燈, 因為估唔到寫咩字.  

emem姨姨,

真開心剛過去的星期六可以見到你一家, 你的囡囡都幾古靈精怪. 你地合嘅早餐聚會一定好開心, 好羨慕哦! 下次有機會再攪呀. 你地幫小朋友揀咩活動呀? 我就同阿仔商量咗佢揀兩個我揀兩個. 當然佢揀咗陳sir同劉sir, 我就幫佢揀Drama同數學.

Hi goodkids & emem姨姨,

好耐冇在這裡聯絡喇, 我地個topic就嚟落到最底先搵到. 你地嘅囡囡全方位學習抽到咩呀? 我仔仔係1. 遊戲小組 2.團契 3. 小型網球. 各位家長期待已久的星期五晚約會好快就到, 我相信校長要解答非常多提問. 希望到時有機會同你地打個招呼.

emem姨姨,
仔仔今日自己報料,佢又唔記得抄penmanship, 不過今次我話比佢聴唔會再幫佢問同學仔, 我唔想佢依賴,以為就算抄唔到都有媽咪幫佢攪掂.

goodkids,

其實我最想阿仔參加drama, 不過阿仔當然最開心可以上兩個阿sir嘅班. 另外, 我想問吓今日派咗個灰色file, 係點用嫁, 我個仔又講唔出.

Hi goodkids,

你囡囡點解冇返學, 唔舒服呀? 仔仔沒有派英文test paper result. 係唔係Ms. Shum 個組先有?因為我今早同一個1C班家長吃早餐,佢都有講起, 而佢個囡囡就係Ms. Shum教英文.

有關今日英文家課

請問有冇家長知道今日家課冊所寫的Monstes是甚麼? 做D咩? 
‹ 上一主題|下一主題