用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 沙田band2中中? 請指教!
go

沙田band2中中? 請指教! [複製鏈接]

呈分試已考了3次,大局已定,自知難上一綫中學,徘徊在band2頭位置,想了解下沙田band2學校情況。

請問除了 胡忠, 聖約瑟, 基督書院 之外,還有那間有微調開英文班? 校風和讀書風氣會有那間是band2頭學生的不二之選?

祈望能給些指引,萬分感謝。
   3    0    0    0

tracy668899 發表於 13-3-25 12:36
我諗你揀呢3間已經係band two裡面最好既選擇了,沙田區好既band two竟然吾多,反而band one就好多選擇。另 ...
自行選校時我都好後悔無揀 胡忠, 錯誤地選了間冇乜可能入到嘅B1B, 徒浪費了一個自行機會。

直資又暫時未有好消息,所以大抽獎時必須謹慎選校。

但又不可將這幾間同時填在頭幾位選擇,真頭痛。。。。。

lucia6119 發表於 13-3-25 22:32
想請問2 位住沙田區嗎..看到你們沒提 馬祟 , 不知 馬祟 怎樣呢 ?
馬崇去年DSE好似成績唔錯,應該都是band2的好選擇。。。。但為何幾間band2A嘅學校都在mos?
大家知否沙田市中心或近大圍就什麼較好的選擇?

lucia6119  沙田去MOS 都不遠  發表於 13-3-25 22:56

tracy668899 發表於 13-3-25 23:59
我住在大圍,但我返工響馬鞍山,所以每日撘車都一定經過馬祟,d學生都好乖。我好多馬鞍山客都話馬祟幾好, ...

若胡忠第一,馬崇和基督是否不可放第二/三? 若大抽獎no.唔好,風險是否很大?
大家會點排位?

若黃鳳亭 和 梁文燕, 這兩間大家知有冇開英文班嗎? 大家會點排?
‹ 上一主題|下一主題