用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2010年12月出世細b, 仲未搵到幼兒園, 點算好? ...
go

2010年12月出世細b, 仲未搵到幼兒園, 點算好? [複製鏈接]

好多學校唔接受細b申請, 又有d話要等有空缺先至有得in. 而家唔知點算好?????呢方面完全係新手, 請大家俾d意見!!
請問仲有冇學校收生? 由於住大圍, 想搵附近或者九龍方面o既學校. Please~

另外, 請問有冇星期六playgroup好介紹呢?

Thanks so much!!
   0    0    0    0

不過怕唔怕遲返學, 影響佢學習發展? 人地話3歲前兒童腦部發展好重要, 所以覺得好心急呢......

我也聽過呢個講法, 不過怕遲一年返學會影響學習及發展能力, 因為有人話兒童3歲前腦部發展發展好重要, 所以覺得好心急, 唔知點算好...... >_<~

學心我都有報名, 不過冇回音.....  
唔知九龍塘有冇學校知道仲有位呢?? Thanks!!

多謝各位媽媽意見~ 明白不要心急, 只係屋企人不時提起......
會嘗試打電話去think, 方方同mos greenfield問問, 不過唔知學費貴唔貴呢?

謝謝hobby! 你的回覆很詳細啊~ 非常有用!

Dear natnatm, 多謝你的分享!

我那個是仔仔, 感覺更百厭, 而且無時停. 帶佢參加PG最困難便是講故事時間, 一要坐定定便快要哭了...... 不知道你的囡囡有否這個情況?

由於自己星期一至五都要上班, 只得晚上和星期六日陪佢玩, 怕佢學習較慢, 所以想佢早點返學.

我會陪佢繼續返PG, 希望情況有所改善啦!

你的囡囡真叻女啊~ =D
‹ 上一主題|下一主題