用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 喇沙小學 2018-2019 年度小一叩門訊息分享
go

2018-2019 年度小一叩門訊息分享 [複製鏈接]

2018年6月8日已經截止交小一叩門 portfolio,我相信叩得喇沙既家長都知道機會渺茫,叩門學位有幾多無人知,叩門既人相信亦唔少,家長們交得 portfolio 只心存一絲 interview 來電既期盼,不如大家互相合作一下,如果大家有 interview call ,或身邊有朋友已獲得罕有既機會,上來報料,好讓苦等既一眾心安或死心,亦好讓杜絕「黑暗」流言
   4    0    1    1

foopopo 發表於 18-6-13 11:44
我都覺好渺茫,我估有800-1000人申請。

交得都知,只希望每個人都機會平等,真係每份申請都會望下,最怕連你交出去既 portfolio 睇都未睇過就攞去堆填。

回覆樓主:

2018年6月15日,距離截止叩門已經7日,有以下綜合推測及情報:

申請叩門人數:800-1000
收 interview call人數:0
成功叩門人數:0

初步推測今個星期主要處理P2至P6插班面試及筆試,未有空處理叩門申請。

isoalc 發表於 18-6-20 14:17
識人已收call 去interview

是否小一叩門?請問幾時收到 call 同 幾時 interview ?可唔可以提供多些資料?

isoalc 發表於 18-6-20 15:23
是小一叩門,朋友話佢28/6 會interview
幾時收call , 我唔知,亦冇問朋友

多謝報料,起碼証實係有叩門位,如果過埋六月尾都收唔到 call,大家就可以死心

2018年6月22日,距離截止叩門已經14日,有以下綜合推測及情報:

申請叩門人數:800-1000
收 interview call人數:1人
成功叩門人數:0人 (2018年6月28日interview)

報料既人有限,以手上既情報顯示,應該已經call 咗人interview,但詳細資料欠奉,根據去年既情報,6月尾7月頭會進行叩門申請面試,如果7月頭都未收到 call 應該可以死心,大家下年5月留意插班申請既消息啦!

回覆樓主:

希望可以多d人提供多現時叩門情況

回覆樓主:

今年報料既人太少
‹ 上一主題|下一主題