用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無9月讀St.Teresa K1(kowloon tong) 
樓主: shuen
go

有無9月讀St.Teresa K1(kowloon tong)  [複製鏈接]

Re: 有無9月讀St.Teresa K1(kowloon tong) 

我會呀,仲係日日添........ :  :

Re: 有無9月讀St.Teresa K1(kowloon tong) 

我個女都好鍾意STS,仲成日同我地講每日學校的情況,最令我開心的是佢返了第二日已知道自己讀邊班,記得佢讀幼兒班時,讀了成年都唔知自己讀乜野班    ;另外,佢最鍾意係每日都有食物派,每日放學都不知幾開心。可能佢係大女的關係,我覺得佢都好容易適應呢間學校,開了學三日,老師說佢只係第一日喊了一陣,呢兩日都只係分開時喊,轉頭便無事了!
係呢,妳地啲小朋友搭保姆車的情況點呀?係咪比預期中冇咁混亂呀?

我都係美勞白痴,都好想參加,但真是亳無頭緒,不知從何入手,唉.......   

Hi all,

My daughter said that she is the group of "Star".  She will talk to me everyday what happen in school even she is good or not.  Will your kids talk to you everyday after school?
I will not appear this Sat because I have the uniform which are given by her elder cousin.

chu88chu88,

Is your kid studying in K1B?  Will you pick him to school by yourself?

chu88chu88,

我個女讀K1A,每日都係我接佢返學和放學,咁不如我地下星期二一齊食早餐好嗎?

chu88chu88, Tinkywinky,

明天九時在學校正門等, pls check pm for my phone no.

我個女做的線條習作都係一般,都唔係太直,我諗遲啲會好啲....   
妳們的小朋友係咪只係星期五才有功課做呀?其他的習作都係堂上做??

Longman,
我想問妳個大女開始識寫自己的名字未呀?請問妳個大女讀K1時大約幾時會開始學寫字和學寫自己的名字呀?

shuen,妳的提議都好喎!不如我們搵一日出來相聚和順道交流一吓好嗎?

Hi,

咁我地選邊日相聚好呢?有冇好提議呀?

另外,我發現原來學校用的那本小故事書是有cd-rom的,我個女好鍾意玩,如果妳們有興趣,請pm我啦!

我個女都係寫A字就要不斷擦,又冇乜心機,最開心就係寫個1字,我諗大家一起努力............加油..............,遲些情況應該會好好多的!

代友徵求:九龍聖德肋撒幼稚園(九龍塘)校服---男仔
全套夏季和冬季校服,合k3男生,如有送出或平讓,煩請與我聯絡,唔該晒!

‹ 上一主題|下一主題