用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 聖道迦南
go

聖道迦南 [複製鏈接]

聖道迦南 書院是band 幾學校,校風好嗎 ?
   0    0    0    1

回覆 1# Yanamami 的文章

但冇此校排名

當我的親朋知道我想apply 依間學校,個個都唔支持話差喎,仲話想讀依間的話唔駛咁快in等統一派位後,如果派到間差的學校先申請都唔遲,因為依間學校唔得都應該無乜人會考,要入的話實得
個個都話依間學校唔好,令我都唔知點算好 。my son 成績唔好,唔揀依間仲可以揀邊間:(

回復 4# hugub 的帖子

why i cant find this list ?
would you mind to give me the link of it:loveliness:

原帖由 janfeb 於 11-9-28 00:11 發表
從學術成績上資料不詳,但眼見學生外表、言行絕對接受!相信在增值中,不像多年前的模樣!希望可以幫到你?

原帖由 hinhin-mother 於 11-9-27 23:13 發表
今年我會幫仔仔報幾間直資,邊間收就讀邊間因當英中啦。如果全部不收,就大抽獎囉,由天安排命運。

which直資 school will you apply?

原帖由 heihonmum 於 11-9-28 14:19 發表
My son is B2. I'll apply this school too.

點解你地會知你地小朋友屬brand 幾, my son's teacher 仲未同我講呀

原帖由 Catherine_kwong 於 11-9-28 18:07 發表
我的囝囝2009年以BAND2成績考入此校,今年讀F.2。揀此校原因是聽聞此校是一間教小朋友做人的學校,並不是只顧成績。網上的負面評語令我擔心揀錯校,當年學校換了新校長。如今我沒有後悔揀了此校,因為校長和老師都好關心學生 ...

聽完你講之後便安心了
‹ 上一主題|下一主題