用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 HKAPA:::::The Hong Kong Academy for Performing Arts ...
go

HKAPA:::::The Hong Kong Academy for Performing Arts Open Day 2016 [複製鏈接]

回覆:HKAPA:::::The Hong Kong Academy for Performing Arts Open Day 2016

今年junior 課程改革,也可以open day 去瞭解吓

引用:Quote:原帖由+titibaby+於+16-03-03+發表今

原帖由 786 於 16-03-04 發表
改甚麼革?可否告之?謝謝

新的prospectus 出了,看到:

Pre-junior - 比小學生讀,所有樂器都可申請(以前只弦樂,piano, 5-8歲)

junior - 比中學生 (before: 8 years up)

beginner 課程現在只有中樂,以前還有弦樂

引用:回覆+titibaby+的帖子 咁突然變動,而家八

原帖由 pamelaywy 於 16-03-04 發表
回覆 titibaby 的帖子

咁突然變動,而家八九十歲小朋友要變番晒pre junior!仲有似乎佢地唔想收年幼同初級
背後意思就唔知啦

引用:Quote:原帖由+pamelaywy+於+16-03-04+發表

其實,我想,這只是其中一個原因。另一個更大的原因是Pre junior想收埋管樂及敲擊。其實今年現在讀的已經變 ...
咁其實平衡d 都好所有樂器機制一樣

引用:Quote:原帖由+titibaby+於+16-03-04+發表咁

我親戚本來係intermediate,上年九月一開始就話轉佢Pre junior唔洗錢讀埋樂理,就問唔係弦樂先有Pre junior ...
咁咪好lor 有得讀多班

引用:回覆+786+的帖子 但原來學生呢?如我仔已

原帖由 pamelaywy 於 16-03-05 發表
回覆 786 的帖子

但原來學生呢?如我仔已經level 5, 又要跟年紀繼續上?
不變

回覆:HKAPA:::::The Hong Kong Academy for Performing Arts Open Day 2016

其實點解唔簡單d,所有人叫同一樣, 例如 pre college 就算

其實都係咁學樂器,係musicianship 有不同之嘛

係啦點解唔見d piano junior

‹ 上一主題|下一主題