用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 2A的自行揀校?
go

2A的自行揀校? [複製鏈接]

呈分排位屬2A,自行揀校,通常揀1C、2A各一間,亦或揀2間1C ?
   0    0    0    0

十五十六呀,真係唔知博唔博,如果自行入左2A學校,第三次呈分試追番上B1,咁就無左大抽獎入B1中學既機會...大埔區直博率點呀?

如果第三次呈分試後仍為B2,到時大抽獎乙部第一揀2A中學,一般成功率會有幾多?

回覆 opclk 的帖子

多謝指教,大埔二線頭小學,2次呈分後為2A,想入恩主教或沐恩,如自行揀呢2間係唔係太進取?如果第3次呈分後仍為B2,大抽獎乙一再排救恩,入到既機會有幾成?好R頭

sugarjade 發表於 14-1-19 23:31
樓主, 如果我係你我會選2間1C既英中. 大部份第三次呈分試將於3月舉行, 如果小朋友發力上返B1水領, 而三次平 ...

多謝你咁詳細的指教,我會再度一度的。

sugarjade 發表於 14-1-19 23:35
再講多少少, 如果第三次呈分試仍是B2的水領, 甘你都仍可博B1中學, 因為確是有660個B1位, 不過是否擔保一定 ...

如果自行博左兩間1C,而第三次呈分試仍是B2的水領,我可能唔敢再博B1中學

各位的意見好中肯,再次多謝!第一次呈分試失手,第二次追番上1C,但平均都係2A,估計好可能係音樂同視藝拖累,特別係音樂,拒完全無興趣,真係唔知有咩方法可以提高到音樂同視藝的分數?

回覆 sugarjade 的帖子

謝謝鼓勵,一齊加油努力
‹ 上一主題|下一主題