用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人報左荃灣思博?
樓主: C蓓媽
go

有無人報左荃灣思博? [複製鏈接]

我囡囡會八月讀n班  我報左三間 三間都收 但三間收費都差不多 思博就近屋企 唔駛搭車 我囡囡而家每日都有係思博返playgroup 好開心 老師都好好 所以都會好大機會俾佢係度讀

回復 C蓓媽 的帖子

我囡囡八月出世,上午班

回復 soso3509 的帖子

佢唔係一星期返一兩日,係一期計,為起每日$150,每日返90分鐘,有三個老師,主要由外藉老師教,逢星期五就會係普通話,會有茶點時間,唱歌,講故事,有填顏色,玩泥膠,教顏色 ,會學習排隊,又有遊戲時間。就黎新年會講新年故事,用實物教佢地,例如利是,糖,朱古力,瓜子,花 。我跟佢返過一兩次,課程好豐富。之前學校未開就返上午,而家就返下午,一班唔多小朋友,幾好。你小朋友幾大?之前佢有兩班,一班一歲至歲半,另一班就歲半至兩歲。

soso3509 發表於 13-2-25 20:16
多謝你提供資料!!
我仔仔快一歲喇, 今年開始要報PN, 都知今年競爭大,
如果PN班唔收都想搵下PG比佢番下, 咁 ...
之前未開有攪,而家好似無,但你可以打電話問,佢地好似可以俾人去睇下上堂時既情況。上堂會係學校上,地方相對比起出面既playgroup大好多,有滑梯,射波,單車玩

C蓓媽 發表於 13-2-27 11:23
我都有點興趣, 都打左電話去問....如果1-5上, 我就要叫姐姐+ 婆婆了...
好多都係工人一齊上堂
‹ 上一主題|下一主題