用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2010年決定讀九龍塘方方樂趣N1班的朋友,入黎傾下! ...
樓主: winwinchu
go

2010年決定讀九龍塘方方樂趣N1班的朋友,入黎傾下! [複製鏈接]

THANK YOU!

我囝囝返了四日學,他已慢慢適應。

原帖由 孫夫人 於 10-10-7 17:08 發表

逄星期一會派手冊,星期2收手冊

我囝囝返咗三個星期學了,見佢都返得好開心,我總算鬆口氣了,你哋既小朋友返成點呀?

原帖由 mrsfull 於 10-10-15 13:45 發表
手冊逢星期五派, 記得看看裡面有沒有夾住d紙條, 有時候要帶野返去做圖工, 跟住簽埋名.  星期一比小朋友帶返去.

果4本書仔日日都要帶咖.... 因為我問過老師了.  同埋都唔知道他們幾時唱歌啦....

4本的確好重, 不 ...

我還有恤衫和運動套裝未收呀,未有貨。
校褸應該唔可以水洗喎,我驚會退色和變形,我打算平日熨開校服,舖條濕毛布向件褸上面,然後熨吓,可以吸走污漕嘢和殺菌,如有長假期,好似聖誕和新年,就拎出街乾洗。

原帖由 孫夫人 於 10-10-23 17:38 發表
想問吓你地收到冬季校服未??你地會唔會洗咗校褸先比小朋友穿??攞去乾洗定係放入洗衣機洗???我驚自己洗會洗到變型...攞出去洗又驚唔衛生...

老師都冇打電話比我,因為我是親自接送的。
學習評估好似依家d學校都流行整的,唔知方方有冇呢?  希望有喇!

原帖由 tsangws 於 10-10-23 22:44 發表
o...但手冊果d好似只係教學內容, 唔係學生個人既學習進度或表現評估. 唔知老師最後會唔會都出1-2份學生既學習歷程檔案(有相)呢? 我有d驚連呢樣都會無..........

...

我冇買灰色大褸,因為响學校入面唔會著,如果太涷我會著自己褸,入學校時換紅色校褸。

原帖由 孫夫人 於 10-10-25 18:21 發表

唔該晒...花C9,我都係未有恤衫同運動套裝,另外仲有一件灰色大褸未有,你有冇買件灰大褸??我買完先知可以唔買,太凍穿自己褸,又傻咗...有咗經驗我下次如果阿仔讀其他K1就唔會咁傻... ...

秋季旅行,大家會參加嗎?

原帖由 tsangws 於 10-10-26 00:20 發表
今日阿仔班主任打過電話比我, 話阿仔上課無端端"貪玩"咬自己手喎!

跟住, 我趁機問佢有關學習評估既事. 原來, 方方真係唔會做PORTFOLIO架!  佢話老師會口頭上會問小朋友學過既知識, 然後全年出2次"成績表" ...

lala

唔使買兩對白鞋,我都係買咗一對作indoor shoes,可買nike/addidas/reebok,我囝囝果對係純白色reebok,另外,著運動衫當日,返學途中著果對,我只係着返去街波鞋,只要唔太花e花6就好ok,一剔或三間有色都可以架,反而如果兩對都係純白色波鞋,老師分唔到那一對才是indoor shoes。

原帖由 lala229 於 10-11-16 11:42 發表
我想請問學校要2對白, 1對黑鞋...白鞋係買nike, addidas嗰d波鞋嗎?
thx!

lala

老師給的size都ok喎,只是校褸太大件,由s碼換了xs碼。

我是在街外做人名貼的,有d是用來熨上衣服用的。

原帖由 lala229 於 10-11-17 00:08 發表
唔該哂MaM & 花c9~
我仲想問冬季校服你地買fit size 定大一個碼? miss話買大d...我就買左大一個size...但又好似唔太啱身咁...諗緊換唔換.......
仲有...要自己買小朋友的性名貼嗎?
thx!!

...
‹ 上一主題|下一主題