用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 08-09 P1D 播道3號家長岸邊交談站
樓主: chinfung
go

08-09 P1D 播道3號家長岸邊交談站 [複製鏈接]

原帖由 心心 於 08-9-23 09:12 發表
我唔係飲3合1, 不過就正是用nestle coffeemate...

wwgic,
ucc是made in japan, 應該好d(卦)

koho/chinfung
2位爸爸真係好好, 返學校幫手, 你地點解咁早放工, 我老公做到好夜, 完全無時間, 平日我主力湊仔, ...

我係閒人食閒米, 如果都唔幫手湊下仔, 真係會變左社會寄生蟲, 你地就真係好媽媽, 主力湊仔都仲可以返工, 簡直係超級媽咪, 佩服

chinfung

Pls check pm

心心

Naoki 同心玥玩得好開心喎, 佢仲話要玩足一日先夠, 我用電話同佢講 "大灰狼而家過黎緊捉你呀... 驚唔驚..."  佢話 "唔驚, 過黎吖.. 過黎吖..."

原帖由 心心 於 08-9-24 18:02 發表
koho
嘩, 原來佢地玩咁耐, 其實我好怕佢響會所得罰人, 又怕佢蝦心玥, 聽到你話佢地開心就放心了, 最後, 麻煩你幫我同你太太講, 唔該晒佢幫我睇仔, 等我可以放心工作, 今朝佢成朝打比我, 我開緊會個電話震唔停

:scar ...

唔駛客氣, 聽日輪到你幫我湊過囡咪得囉...
心玥話直希好得意, 仲好叻扮馬騮 tim...

原帖由 chinfung 於 08-9-24 19:06 發表
各位P.1D 家長:

現請問有無邊位同學拿錯了 ccaa1 的兒子 莊善衡 (Chong Sin Hang  Cavis) 的 Maths vocab 簿,因老師話沒有了這簿在handbook寫著,ccaa1家中電腦壞了,現代她post上綱找尋。

謝謝幫手

chinfung ...

ccaa1

搵返本 Maths Vocab 未呢?

原帖由 心心 於 08-9-26 17:43 發表
tatacat/koho
naoki都有同我講, 佢話心玥好叻女

tatacat, 心心, Chinfung,

多謝你地贊我個女, 其實佢真係唔惦架, 尋晚仲俾我倆公婆鬧佢, 話佢做野唔專心, 上堂一定都係唔專心啦, 我想係咁o岩開正佢o個瓣卦... btw, 黎緊英文測驗, 都唔知點死...

KAKAMUM

心玥媽咪叫我同你講非常,非常多謝你今日幫忙湊心玥放學, 因為今日佢真係分身不暇, 心玥仲同我講今日嘉嘉爺爺幫佢揹書包, 嘉嘉媽咪仲請佢食蛋撻. Kakamum 你真係秉承盧校長所倡導僕人領袖的美德哩... 我向心玥說, 你要向 Kakamum 多多學習.

tatacat,

Tiffany 真係好叻, 好開心心玥有班咁乖同咁叻的同學仔.

原帖由 cheukue 於 08-9-29 16:55 發表
Koho,

你好! 對不起!
Cherry(婥妤)帶埋心玥的足部測試結果返來,
明天我叫她交回給你.

CHEUKUE

不要緊, 有勞妳了

原帖由 cheukue 於 08-9-29 17:47 發表
koho,

我記得第一天返學,心玥,直希,婥妤一齊影咗一張相,
不過當時大家忙住接他們入去及各人趕返工.

過後不多久婥妤返來話認識咗幾個同學,其中有心玥,
直希,更加現在婥妤同心玥一組,大家有時一齊玩.
婥妤時常讚心玥好叻.

不過我好 ...

婥妤媽咪,

係呀, 我太太都記得你地呀, 心玥一 D 都唔叻, 而且專注力不足, 我倒擔心日後她未必跟得上呢? 希望她的同學能夠幫她一把, keep in touch...

Cheukue

介唔介意今晚夜少少才覆你呢? 因為我尚在上班, 心玥媽咪現在帶心玥外出買東西. 要晚飯後才回家哩!

原帖由 cheukue 於 08-9-30 17:35 發表
心心 or koho,

可否幫我check吓,CE(完美人生)功課是否做P.8-9,
因看EC功課欄是P.12-13,有勞大家,謝謝.

Cheukue

Cheukue,

問左阿囡, 佢話做活動冊 P.12-13 喎, 不過我見倒 8-11 頁都未做, 唔明點解會跳頁? 唔知其他同學的 Home Record 點寫呢?

原帖由 PERRYNMOM 於 08-9-30 21:06 發表
我問咗柏妡,佢話係問答題,好似無串字.

另外,我都想問吓Crossword game Ch.1-3 你哋有無ar?我揾唔到喎!

唔該晒!

柏妡媽咪,

心玥都冇 Crossword Game 喎, 點解學校俾d功課咁多甩漏.

cheukue

pls check pm

csip

pls. check pm

多謝大家昨天陪我囡囡玩左成個下午, 佢期待生日會來臨已幾個星期, 不過昨天玩得最開心o個個就係我, 我太太話我同d細路玩到顛哂, 唔識招呼客人, 在此同大家講聲招呼唔到.

Thx.

原帖由 bignose 於 08-10-6 17:15 發表
Cheukue
唔該晒, 收到.

koho
原來你係a記做?
我曾經係a記4年......

係呀, 我o係a記已經做左好耐, o係 PFD 負責 post production.

原帖由 心心 於 08-10-6 17:37 發表
cheukue
太感動, 昨天和你分享已很大得著, 今天又話有禮物給直希, 多謝你!!

ball,
a記.......我終於諗到koho似邊個, 我一直覺得佢好似1個明星, 原來是黃x鳴 ...

嘩, 簡直受寵若驚... 多謝...

原帖由 bignose 於 08-10-6 17:49 發表
koho
真係好橋!
原來我地曾經係同事
我e+去左c記
我係atve, 同ricky, emily比較熟

那你以前是在 Ho Chung 多是嗎? 我在總台多.

那妳是 Alfred Ng 那部門是嗎?
‹ 上一主題|下一主題