用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 08/09年度 K1F 上午班 (KENT RD.) 報到!!
樓主: amymitpro
go

08/09年度 K1F 上午班 (KENT RD.) 報到!! [複製鏈接]

Congratulations, jjhh!!

原帖由 jjhh 於 10-10-27 13:37 發表
http://www.plkctslps.edu.hk:8080/1112/firstphase/admission_1112_firstInterview_result/

出o左2nd interview既list喇, 有報名既mami 快d check下啦

係一浪接一浪,心情似足玩過山車!!

原帖由 stliu 於 10-10-27 14:32 發表
陸續有來呀, 陰公!

jjhh,

係!!我哋從來唔會從表面估到間學校收唔收自己個小朋友。舊年GH同宜家亞女呢間2nd interview時,都只係問咗亞女幾條簡單問題咋,我哋當時仲打定輸數!!

原帖由 jjhh 於 10-10-27 15:11 發表
chingchingb.ma,

多謝你! 我都無諗過阿囝會有2nd interview既機會, 因為o係TSL in完果日, 佢個樣比起in完其他學校係至”衰”既一間, 完全無笑過, 仲要係扁嘴果隻

問佢有無玩遊戲, 佢話有, 問佢好唔好玩, 佢又擰頭 ...

各位,

今朝再跌多2℃,都幾凍下!!!亞女學校原定下星期可自由換季,但噚日已改咗話今日可換季。頭先落去搭校車時,見到全車同學仔都已經換晒季。

大家記緊著多件衫,保重身體!!

各位囝囝媽咪,

英華會喺10月30日公佈final interview名單,照舊年經驗,佢哋會喺0:00am放上網,即今晚零時可能已經可以check到,祝各囝囝好運!!

YW個網頁係話10月30日公佈,真係好有效率!

原帖由 Felicia726 於 10-10-29 12:40 發表
嘩,咁快?英華好似今日仍然"小朋友和校長有個約會"。佢地決定得很快喎。都係那句:好驚呀!我唔敢睇呀。

舊年KTS有網上公佈2nd interview名單,唔知今年會唔會?舊年網上公佈嘅同時,當日已經收埋信,好準時唔使等多2日。

原帖由 kanahose 於 10-10-29 12:49 發表
KTS 話1/11寄信通知2nd in,即係星期二或三先收到信?網上會公佈嗎?

YW's shortlisted candidates have been announced.

原帖由 chingchingb.ma 於 10-10-29 13:56 發表
YW個網頁係話10月30日公佈,真係好有效率!

唔使客氣!!

我好同意,現今小朋友係過份幸福!

原帖由 stliu 於 10-10-31 21:21 發表
chingchingb.ma,

多謝你常常的update.

All,

昨日, 與教會朋友談起, 上星期日的講道, 內容, 有一點很好. 現今的小朋友, 缺乏的就是沒有缺乏. 他們實在太幸福.
當我和朋友提到個仔考小學的事情(或實情是挫敗時),  ...

我相信KTS今日會有2nd inteview嘅信,祝大家好運!!

第二輪面試日期訂於11月19或20日進行,希望大家好快收到信。如果未能入選第二輪面試,都唔好灰心!! KTS有2nd phase,如家長對學校仍有興趣,可以喺2011年6月中入學校網頁或致電學校查詢。

Felicia,

You are welcome and pls check pm!!

原帖由 Felicia726 於 10-11-1 16:44 發表
Thank you for your encouragement ah, chingchingb.ma

Congratulations!!! So glad to hear this good news.  Pls check pm for reply.

原帖由 Felicia726 於 10-11-2 15:06 發表
Thanks, chingchingb.ma, please check pm also.
Thanks for your encouragement. I was so down over the weekend and Monday.... I started feeling better last night after receiving KTS letter. However, we s ...

You are welcome!!

原帖由 Felicia726 於 10-11-3 14:02 發表
Thanks chingchingb.ma, for your reply. You are very kind.

Hi other parents,
Do your children wear winter uniforms today? My son refused to wear winter uniforms and asked to change back to summer unif ...

Pls check pm.

原帖由 stliu 於 10-11-4 10:54 發表
Hi chingchingb.ma,

You are welcome.  Pls check pm!

原帖由 stliu 於 10-11-4 21:54 發表
Thanks so much! Pls check pm.

好耐冇上嚟look look.......玩理d 2nd interviews及宣道之後,無論得失與否,你哋好快可以大玩特玩喇!!努力加油!!!

大家要好好珍惜K3呢一年,我發覺原來上咗P1之後,真係好難約到d舊同學仔叙會,始終大家唔同小學,測驗/考試時間唔同,所以要玩就要玩到盡。舊年我哋都有好多大大少少,唔同形式嘅畢業parties。細型嘅有去過Townxxx Avenue,大型嘅約90個KV家庭一齊去Disxxyland影畢業相,然後玩足成日,幅畢業相都幾震撼!!到你哋囝囝囡囡P1時,K3呢一年會係一個好好嘅回憶。

fatbabyfat,

希望"長期病患者"快d好番,宜家P1 interview都接近尾聲,好好休養好身體!!

stliu,

希望你哋嚟緊陸續會收好消息啦!! Btw,噚日自行分配及TSL出results,有冇人已經掂咗?
原帖由 stliu 於 10-11-22 23:00 發表
我好似好耐冇咁上過來. 呢個POST 沉左落低, 所以我又撈返佢上來.
話咁快就11 月尾了. 大家點呀? 我仔仲有一間宣道要考呀.

Felicia,

每年去到考小一呢個時候,都會令一眾家長忐忑不安,因interviews差唔多完晒,而結果仲有一排先release,希望你囝囝嚟緊有好消息!!

其實我覺得你好犀利,又要返工,又要兼顧2個小朋友學業及考小一。祝你囡囡測驗取得好成績!!

原帖由 Felicia726 於 10-11-23 13:25 發表
Hi all,
Yes, 這裡好靜。我這排很忙和沮喪。為女兒的測驗而忙,希望她不會考得太差啦。沮喪是因為兒子仍然沒有offer。唉!好害怕呀。
fbf, your daughter ok jor with the discretionary allocation, right?
...

fatbabyfat,

恭喜你!!宜家有天神呢條龍喺手,可以安心好多。

原帖由 fatbabyfat 於 10-11-23 14:23 發表
Felicia,
肥妹25分天神收左佢呀, 好多學校都未出result, 你唔洗擔心住, 上天一定會安排一間最適合你小朋友讀的學校比佢, 努力加油.
我一向都話佩服有兩個小朋友的媽咪, 真係唔容易handle.

...
‹ 上一主題|下一主題