用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 體藝對基崇
樓主: 11cats
go

體藝對基崇   [複製鏈接]

conniewktang 發表於 21-4-2 22:11
如果穿校服在課堂親親抱抱影好多咁樣犯校規的相放上IG, 對唔住,我真係接受唔到,又點止不文留言咁簡單。
...
而家咩年代呀, 唔通仲中學生不應談戀愛咩咁老土咩? 你行出街都大把著住校服拖手互咀的場面啦, 仲要名校都見唔少添啦.  社交平台放閃係現今情侶間的指定動作, 我都係基崇用家, 基崇好似冇一條校規話不准拍拖喎. 我成日同個女講, 拍拖冇問題喎, 如果佢讀完六年男女校同我講佢冇拍過拖, 冇被人追過, 冇鍾意過人我仲驚呀.  如果佢拍拖可以成績突飛猛進, 我鍚到佢男朋友燶添呀.
學校雖唔鼓勵學生拍拖, 但都唔會過分反對.  記得校長有次家長會分享, 同個家長講個女拍拖, 點知個家長話好鍾意個男仔, 知道係呢個男仔反而好放心, 咁校長都冇家長辦法, 校長都有講呢一對學生, 拍拖都冇影響學業.  我女早排先同我講, 宗教倫理堂教拍拖添啦.  我中學讀女校, 一樣係咁教拍拖, 拍拖係阻唔到, 唯一可做係及早灌輸正確愛情觀, 係一個重要課題.  

更重要的係, 一個男仔同一個女仔拍拖, 呢啲唔叫亂搞男女關係囉.  校內賭博我女都冇聽過囉.

conniewktang 發表於 21-4-2 22:39

重點係,個精英班男仔係另有女友,但穿校服同其他女仔 ...
我冇見過你講的相, 但點為之親親抱抱? 咀? 定搭晒膊頭? 面貼面? 你樓上講的女仔係你而家所指 "另有女友"中的女友, 定相中的女同學?
‹ 上一主題|下一主題