用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到創價取錄信未
樓主: sugarhungtse
go

收到創價取錄信未 [複製鏈接]

今日收唔到信就即係冇機會?
我arm arm睇過, 未有創價信呀﹗
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

如果係咁, 即係今日收唔到信都未洗絕望?

原帖由 happyying 於 08-12-3 15:09 發表

我問o左啦....係同一日寄出的......我都未收到呀................. ....
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

我今日都收到rejected letter!
雖然創價唔係我首選, 但我非常之失望﹗

以我所知, 創價好重視親子關係,
我係全職mama自己照顧囝囝,
當日面試老公請假陪我地一齊去,
事前我有睇網頁做足功課,
佢問我4個問題我都一一好詳細回答,
加上我囝囝回答老師95%問題,
什至掉返轉頭問老師問題。
最後有禮貌地拍好chair, say bye bye!
但結果係waiting list都冇, 真係有d打擊﹗
anyway, 我恭喜一班成功被取錄嘅小朋友﹗

我小朋友都係答哂問題但被reject,
in我地嗰位老師態度真係麻麻,
但個別老師又唔代表整間學校。
對結果我都有失望同唔開心,
不過今年競爭真係特別大,
可能表現好嘅學生又好多,
多到超出佢地個waiting list限額...
(或者佢地應該改下制度, 完全唔答問題先reject,
有禮貌又答哂問題至少比個waiting安慰下家長)

無論如何, 又唔好因為被reject就話間學校唔好,
作為家長, 身教好重要, 輸學位事少, 輸修養事大﹗

nic ma,

nic nic in幾號房? 會唔會係大家講嘅4號?
我唔記得左parco in 3定4號,
地下有4間房, 入門口右邊有1間,
門口對正有3間, 我係3間最右邊嗰間﹗

原帖由 jlac 於 08-12-5 11:11 發表
Parco ma

我同你一樣都係收到reject letter 呀, 果日表現都算唔錯, 點知連waiting 都冇份呀
‹ 上一主題|下一主題