用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經
樓主: maba
go

仔女經 [複製鏈接]

Re: 仔女經

唔................原來細布都係晨童黎ke..........
布甸仔媽媽 寫道:
[quote]
maba 寫道:
annie, 細布甸咁細應好好瞓架?!

佢習慣佐8典前起身 (8典半度出門口返學), so 假期都咁上下time lor    [/quote]

rclamlam 寫道:
vivi & mabo,

屋企無人可以幫你地咩? 你地老公呢, 有無幫手架?

我係奴婢, 無人細得過我, 要full time homework,
full time my work
主人要我做哂至會同我夾$開飯,
至於少主小姐.......唉..做好佢d功課我最安樂

布甸仔媽媽 寫道:
[quote]
maba 寫道:
唔................原來細布都係晨童黎ke..........

咁都俾你諗到                [/quote]

好羨mo 你就真, 個天比左兩個寶貝你

終於可以開間布甸茶餐廳啦...
布甸仔媽媽 寫道:
[quote]
Annie,

但係一早阿女食好少野, 你煮咩比阿仔食呀? 比個list我, 等我比阿女看下佢鐘唔鐘意.

你囡like食egg ma    大少勁like ga, so very easy   

1. ham 奄列 + milk
2. 熱狗 + milk
3. 廣東雲吞 + 半 noodles + milk
4. 半生熟旦一隻 + milk
5. 餐肉滑旦治 + milk
6. 雞扒滑旦 + milk
7. 豬扒旦 + milk
8. 燒賣牛肉球點心

next week 一cycle   

sat , sun 假期佢自己煮[/quote]

快樂既一天又過去啦,
天日再傾啦, 我下班啦....bb

帶著動物眼向大家早安呀~~

我都比個女串過啦~~
剛升F.1 時全英文數學, 可能佢唔知佢亞媽幾十年前都係英文數, 佢用D懷疑既目光望住我教佢, 最後佢眼界大開,
仲話比我知MS 叫佢快D教唔明既同學
懶係叻

2bzmummy,
hi, wellcome
你有2名? 自我介紹吓啦~~
2bzmummy 寫道:
我覺得哦點都比鬧好, 我個大 b 都話好彩細個時阿媽成一日哦咋, 您信唔信呀 ?     [quote]
2bzmummy

我每日都係常娥來架啦.
[/quote]

我女 本I.S. 既 vocab.有中文解釋架...
sorlo 寫道:
我都覺得英數易過中數, 的學名國際化呀嘛, 好心的學校用番以前個套, 英文書用中英文講解啦, 尤其係 science , 的學名真係記到你死   

sorlo 寫道:
其實中文先難記呀, 英文不外係串下字咁囉

好似IS, GEOG, HIS, 每個WEEK 都有DICT 及 QUIZ,
記憶力都要叻個D大人至得, 我諗要補補腦力先

吃D咩好呢?

嘻...嘻...唔溫書...抵打....       

我第一日入黎就報告左喇, 我有兩個 boys, 大 b 係外國讀 year 2, 細 b 讀 F. 1, 有排捱 ! [quote]
maba 寫道:
2bzmummy,
hi, wellcome
你有2名? 自我介紹吓啦~~ [quote]
我覺得哦點都比鬧好, 我個大 b 都話好彩細個時阿媽成一日哦咋, 您信唔信呀 ?     [quote]
2bzmummy

我每日都係常娥來架啦.
[/quote][/quote

:

布甸仔媽媽 寫道:
[quote]
我第一日入黎就報告左喇, 我有兩個 boys, 大 b 係外國讀 year 2, 細 b 讀 F. 1, 有排捱 !

2bzmummy,

你都話有排捱..........我細b tak個2歲半ja.....典算ar        [/quote]

ANNIE, 你介唔介意講你個細布係意外定係有計劃架...
因為相差好多年le...

布甸仔媽媽 寫道:
[quote]
maba 寫道:

:

maba,

仲mud 今朝咁重手ar       你隻工行升好多wor [/quote]

有鬼用咩我又唔係大戶, 唔放住, 等佢三五十年, 升番六七十個倍,  唔駛做...哈哈哈...到時我做主人, 唔駛做奴婢   

annie, 要做主人係要付出架啦, 唯有長命d等佢好似 hsbc 咁
升到似個希巴爛

sorlo,  sui...sui ............唔好比人知, 千奇唔好比boss 同主人知呀..

sorlo 寫道:
呢輪hsbc 唔升升左去941度呀, 我又無貨, 望見的人賺錢就眼光光呀

原來大戶係呢度呀))))))))))))))

SORLO大戶,#5仔叫緊糊架啦...唔駛急POR

你地講得咁快架, 真係追唔切post, 晏o的公司無咩人先再看.

如果你唔溫書就要   

布甸仔媽媽 寫道:
[quote]
天父給您的 ! 愿主保佑您 !  

雖然我唔係信主, 但係我都覺得個天俾得我, 我都平常心接受lor      [/quote]

你哂命我咩!   我唔知幾想有多個細B :cry:

你地千奇要睇緊D細路呀, 嚇我一驚 ya....

天 水 圍 頌 富 商 場 保 安 群 英 早 前 採 取 「 庭 掃 黃 」 行 動 , 突 擊 撞 破 一 對 懷 疑 偷 食 的 未 成 年 情 侶 。 案 發 情 況 胡 混 一 片 , 少 男 裸 露 上 身 , 長 褲 也 未 及 穿 上 ; 少 女 則 坐 在 一 角 , 以 T 恤 遮 掩 。 保 安 錄 下 破 案 過 程 , 短 片 還 在 互 聯 網 上 流 傳 。

http://friendearth.com/vid/16527.html
http://friendearth.com/vid/16528.html

‹ 上一主題|下一主題