用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經
樓主: maba
go

仔女經 [複製鏈接]

Re: 仔女經

正46 寫道:
哈哈! 我有三件, 不過都好大個0羅....
只不過0個日經過, 咪講番兩嘴0羅, 希望可以用過來人0既身份同大家分享下0者...

係咁真係多多指教啦

最大個位仲有無跟你地去街街

我而家係度

smum 寫道:
唔駛焗爐架, 將d舀料同粉一齊撈再加隻蛋, 在平底鍋度煎就得啦, 好容易.  :

好味呀~~
我隻手仔好細咋, 係咁要差好耐d粉law?
整肉醬意粉都好

vivi_vivi 寫道:
maba,

俾個新提議俾妳丫,啲小朋友鍾唔鍾意食咖喱架,我發覺都有幾多小朋友鍾意食日本咖喱架,因為佢勝在香但唔辣,如果妳整咖喱,可以試下用煎薄餅黎點啲咖喱喎,咁樣又冇咁單調,又唔會似係屋企開飯。

嗶~~~好味呀))))))

正46 寫道:
哈哈 ! 我老婆份工冇你地咁易上網, 我就一時時啦, 今日老闆唔係到咪自由D0羅....
上 BK 係見同事上, 咪上0黎八下0羅, 點知有咁多朋友0既.
咁咪答下人地D電腦問題, 或者講下自己經驗0羅.

一個二個返工仲free過係屋企         

又要趕下一場啦,bb~~

maba,

通常我開大食會都係整小小係啱啲小朋友食ge,事關佢哋都顧住玩,食咩都唔緊要,跟住我就要諗啲大人食ge 餸,又有老人家,所以又會煲埋個靚湯,不過我煲啲湯黎黎去去都係嗰幾味

至於大人菜式都好絞盡腦汁,因為一年都開幾次,又唔想成日重覆喎,我又唔多識煮ge,所以都幾煩架。

ah ya.....我monday 至同你再傾得, 好鬼急....

得我一條友仔煮吓意粉, 倒吓汽水,我為奴為婢都做左咁耐
唔會咁就4既?  嘻嘻...
原來d細路仔大部份都鍾意食壽司, 生日蛋糕, 仲好鍾意影相, 嗶...砌圖係至愛tim呀, 吓次買幅1000比你地攪....
報告.........,有個大發現佢地會係砌圖果時傾計仔架,
你會知佢地原來係校發生既事, 不過千奇唔好一黎到就砌啦, 起初睇吓d同學仔專登帶黎既vcd , 又玩吓p牌........最後..
hehehe...至收料   

Sorlo & maba,

妳哋兩個囡囡係咪都讀女校呀,唔知妳哋可唔可以透露下係邊間呢,因我同事囡囡出年都係升中,佢想知道多啲女校ge 資料,加上my niece 出年都係升中,我都想幫下我家姐搜集資料同意見呀,我冇佢哋咁位高權重 (多嘢做),所以我就順道幫佢哋問下囉,唔該唔該

要係自行果時取錄最先條件當係成績啦, 如果計成績咪計吓數自己係校內branding, 女校你想知邊區呀?  

佢地有人上中史堂zzzzzzzzzzzz

sorlo 寫道:
中史又真係好悶既   

我同個女講得好鬼好聽架, 你估我典話中史堂好?       

我話上中史堂就係講故事堂, 你記住幾時幾時d人做過d咩,
晝d公仔係張紙上面用圖將佢地分類
上次終於攞個full mark番黎   
今日佢又再係測中史, 唔知駛唔駛得

maba

妳係得ge,咁都俾妳諗到

唉........ 我細果時好鍾意返學架可惜家境問題咋.....

咁咪而家返囉

都幾十歲人, 返咩鬼啦, 我返而想生多三五七個傳受d功夫
睇吓係咪真係work

maba,
呢個主意都唔錯喎,我都想呀,不過冇咁ge 財力同時間咋。

記返亞b細果時, 有苦有樂, 睇返d相,好sweet, 家吓大個左就好鬼激氣, 所以個心想有d彌補有個細b....
追番以前既回憶呀~~~~

呢d都係美麗既回憶~~~~

sorlo 寫道:
就算心入便當佢小朋友, 但係表面上又要對待佢係大人

仲時時同d人話...你咪睇佢牛咁大呀, 佢咩都唔識架, 唔知既以為佢好鬼大個咩都識, 其實............

有時去大家樂食野, 叫小姐同主人去攞餐比我食, 我坐係度睇佢攞住盤食物, 震震吓驚d野食成盤跌鬼哂, 好好笑..
做大人要負責攞食物 ga ma   

布甸仔媽媽 寫道:
公司個server yday 冧佐, arm arm sin好番ja, 要清下ne兩days 野ar     

我以為你busy, 原來個腦壞, 掉左佢啦~~
‹ 上一主題|下一主題