用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 08/09 蘇浙n1班大召集
樓主: ensonBB
go

08/09 蘇浙n1班大召集 [複製鏈接]

醒目開學勳章

Hello, rollingcat,

我個囡都係N1A班啊! 佢係鍾老師個組, 你個囡係邊組啊? 希望遲d有機會相認.

原來壞咗一部冷氣,唔怪得之咁熱啦!等我以為係唔想d小朋友凍親+多咗大人係課室添!

原帖由 rollingcat 於 08-9-3 16:15 發表
我個女讀n1a, 我個班都好多外籍同mix
都有成12-13個, 仲有一個日本人
星期一同今日都壞咗一部冷氣, 熱死人呀....

醒目開學勳章

唉, 我個囡雖然有喊, 但唔算喊得勁(老師話),可能因為仲未慣同埋未有得去小樂園玩, 所以依家問親佢就話返學唔開心, 遲d月中因為我老公屋企有d事要請幾日假, 到時放完咁耐假, 都唔知仲肯唔肯再返學, 就算肯, 如果要由頭再喊過, 真係唔知點算。

點解佢地唔肯由小朋友方面諗下架!雖然幼兒園請假, 影響唔會太大, 但啱啱開學咋!個小朋友仲適應緊架! 激死!今晚食飯,已經約早咗時間, 又要遲到(咁不如唔駛約早!); 我地要早d走, 又話唔好, 又話個囡未眼瞓, 又提佢幾次返學唔開心, 攪到結果遲咗2個鐘瞓, 聽日唔夠瞓"nau"計我真係死得。

唔好意思, 越講越遠, 但我今日真係有d嬲。希望所有小朋友可以快d settle down, 快d享受學校生活。

醒目開學勳章

updated list:

1.) 頂級美人-------仔-----下午----------寶琳
2.) bwm ----------女-----上午(N1C)----北角
3.) panala---------女-----上午 (N1A)----太古
4.) helencyl--------女-----下午-----------香港仔
5.) 將軍澳----------仔-----下午(N1F)----Chai Wan
6.) ensobb---------仔-----下午(N1G)----SKW
7.) kpwchan-------女-----下午-----------調景嶺
8.) Ching_Mammy-仔----上午(N1B)----Taikoo
9)  bb86------------仔----上午(N1B)---north point
10) speedbox------仔----上午(N1B)-----SKW
11) yon------------女-----下午(N1F)----炮台山
12) happygal-------女-----下午----------北角
13) Chens----------女-----上午 (N1C)----將軍澳
14) JAYSON - - ----仔-----下午(N1F)------將軍澳 (will take school bus at Quarry Bay MTR)
15) queeniews5-----仔-----pm(N1H)
16) rollingcat--------女-----上午 (N1A)

醒目開學勳章

rollingcat,

老師會send 條link 俾你架! 你 check 下 e-mail la...but 佢可能會去咗雜件箱 (因為我都係係果度揾到)

係facebook, 你試下search N1a nursery 果名啦!

原帖由 rollingcat 於 08-9-30 21:27 發表
我個女係讀N1A架
但係我serch facebook serch 唔到
請問個group 係咩title 呢??? thank you

醒目開學勳章

speedbox,
我諗n1冇學校旅行, 因為今日派咗手冊, 淨係話萬聖節可以穿自己衫, 冇提過有旅行喎! 其實我都想有呢d活動, 唯有等多年啦!

原帖由 speedbox 於 08-10-23 12:36 發表
我見K1有學校旅行, 咁我地N1有冇架?

醒目開學勳章

me2, KCS is still my first choice

原帖由 Chens 於 08-10-24 15:25 發表
actually, KCS is still the 1st priority, but afraid of her sudden performance.

醒目開學勳章

好嘢, thank you  lingling787

原帖由 lingling787 於 08-10-24 10:52 發表
唔使等多年,我上星期問過林老師, 她話4月會有親子旅行去的. N1也有得去

醒目開學勳章

Does anyone know what will be asked during the interview in Dec?

醒目開學勳章

Thank you!

原帖由 Ching_Mammy 於 08-11-20 11:07 發表

Questions for last year:
1) what is your name
2) how old are you
3) who is inside the book (Minnie)
4) play the toys
5) where do you like to go during weekend
6) do you like school
7) sing 2 songs
8 ...

醒目開學勳章

如無記錯, 約180人

原帖由 六月的故事 於 08-11-27 18:18 發表
請問今年的N1收多少人啊﹖聽講有800多個人申請。

醒目開學勳章

我個囡都答到d問題, 都係細聲了小小, 希望ok 啦! 不過要等2個月, 好耐啊!

原帖由 Chens 於 08-12-8 11:06 發表
各位, 星期六 in 成點? 好開心個日選擇了英文in, 仲要係自己的英文老師in, 好成功地完成所有問題, 不過答細聲了小小. 等...等...2個月.

醒目開學勳章

Me 2, am class, so happy.  Hope she can be in the same class with her friends.

原帖由 lingling787 於 09-1-24 10:21 發表
收左讀上午班, 好開心!!!
唔知仔仔可唔可以同番N班同學仔們一齊升上同一班呢!!
‹ 上一主題|下一主題