用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 蘇浙2013-2014 PN揮手區
樓主: jessiechen
go

蘇浙2013-2014 PN揮手區 [複製鏈接]

回覆:蘇浙2013-2014 PN揮手區

有冇媽媽星期六會去in明我?我個仔會去呀

keiasahi 發表於 13-1-28 21:19
你地仲要in啊!?我基本收工啦,只報咗5間,in咗2間,1間冇去,2間未in。都有可以其中一間唔去in. 可能我比 ...

我一共同個仔報咗7間, 仲爭明我同維記囉
我同老公講, 基本上應該都會揀KCS, 但既然報咗, 咪比個仔見識下, 當去玩囉

各位媽媽, 你哋住邊區呀?
我住太古
會唔會自組保母車呀?
我原本想搵下有無保母車線, 但公公婆婆話個仔太細, 唔想佢自己一個人搭車喎

引用:Quote:原帖由+muimuimao+於+13-01-29+發表

原帖由 karman888 於 13-01-29 發表
你講得啱,我朋友真實case話會,所以就係呢點,我考慮緊。因為我個女間間都有offer, 但放棄曬,如果kcs k1 ...
你都講得啱架,KCS無得直升真係一大考慮,咁如果st cat同維記都有offer, 你會點決定or排位?

我有朋友個仔今年讀緊KCS PN,佢話上個月in咗K,下個月會知結果,到時問下佢收番幾多PN生先
不過我都估收番機會都高,因為K學位多過N成倍,收曬自己啲學生再收其他學生都仲得

引用:Quote:jessiechen+發表於+13-1-29+10:52+各

原帖由 ungchloe 於 13-01-29 發表
i live in taikoo , my daughter was born in march, I got pm offer from kcs and am offer from rosaryhi ...
Welcome 呀!以後多多交流
你自己湊,點解仲要保姆車?自己接送安全啲喎⋯

引用:Quote:原帖由+jessiechen+於+13-01-29+發表

原帖由 mummyJ 於 13-01-29 發表
如果妳問倒就太好了。喺到預先多謝妳!
唔好客氣啦,我幫自己問之嘛

引用:Quote:原帖由+jessiechen+於+13-01-29+發表

原帖由 karman888 於 13-01-29 發表
我睇下邊間有上午offer, 個人喜好,真係覺得上午班,時間好用好多!請問有冇家長知道,一年下午pn之後,容 ...
我都想知,如果四年都返下午,真係

lambcow 發表於 13-1-30 11:05
hello hello,

My daughter also got KCS PN pm offer. And my son is studying KCIS P3 now. Nice to meet ...

welcome 呀, 請問你仔仔當年係咪都係讀KCS pn架? 你覺得點呀?

各位好呀, 我怕個post沉低, 又要上嚟推一推先

Push

我最終都無去到in明我,因為去到見到打曬蛇餅,又亂又嘈,我哋又未吃早餐,諗住還掂收都唔會讀,所以掉頭走

咁就淨係等3月in維記,其他媽媽有無學校仲未in?

muimuimao 發表於 13-2-5 00:09
回復 jessiechen 的帖子

我都剩係等維記咋,其實如果係維記的英普班,同蘇浙比較,大家又會點排呢? ...

我都好想知, 因為好似好難取捨, 各有各好

MeMeMi2011 發表於 13-2-5 16:33
我地三月in埋維記同sc收工。冇諗咁多呀,收至算。舊年我朋友個仔in完維記收咗,佢都話係因為大囡係度讀而收 ...

你咁講都啱, 我估維記都係得個in字, 今年競爭咁大, 應該都未必有份, 到佢真係收先考慮都未遲
st cat競爭應該仲大喎

karman888 發表於 13-2-6 09:46
Hi Jessie! 因為我響維記讀緊playgp, 覺得真係好好,如果維記收,應該會讀維記,因為我個女生得超細粒,聽說 ...

明白, 咁你囡讀緊維記, 係咪會優先考慮架?

唔知維記今年收咗幾多份表...我報咗下康咋, 知唔知有幾多個pn位??

MeMeMi2011 發表於 13-2-5 17:55
sc都係諗住見識下,我見啲朋友個個都報我又報下。朋友中有囝囝把口叻叻,有大B又有爸媽係專業人仕都冇收, ...

唔洗排隊真係方便好多, 維記又係咁. 我覺得點解要啲家長排餐死, 係咪想營造好受歡迎的形象....

muimuimao 發表於 13-2-6 11:41
下康好似有40個位,全部AM. 讀開PG好似都未必會收,至少我那班考K1時好多都唔得。 ...
吓, 只有40個咁少...咁打定輸數都得喇....
我個仔多數無反應....

muimuimao 發表於 13-2-6 13:23
其實如果維記收,都好大機會揀佢,始終讀開PG,小朋友讀得開心,上PN也不難適應。但的確很難收,我報左銅鑼 ...

如果小朋友讀開好又真係好想可以升番
因為小朋友適應咗環境同先生, 到9月自己一個返學都唔會太緊張
‹ 上一主題|下一主題