用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 08/09 蘇浙n1班大召集
樓主: ensonBB
go

08/09 蘇浙n1班大召集 [複製鏈接]

原文章由 頂級美人 於 08-6-10 16:45 發表
hi,

我唔會比佢搭媬母車, 會自己屋企人同佢搭車.....
好似有私人保母車過海.....你check下以前d topic 啦....有個姓胡, 有個姓舒.........

本來我都諗住自己搵屋企人or工人帶番學放學...
但係自從去註冊個日係地鐵站行上去(我自己一個人)
都覺得幾遠吓.....所以我個女都好有可能搭校車...

哎呀...... 我琴日放工番到屋企都仲未收到收呀...
咁今日我打電話去學校啦.....
先知今日要覆去唔去新生家長會...
咁老師都好好fax咗set 信比我....
後來放工番屋企先見到medical check個張無咗
唔知可唔可以遲d交呢????

原文章由 manpui120 於 08-6-20 10:53 發表
各位家長, 可唔可提供你地對蘇沂的評價?  普通同國際兩邊, 水準係咪好大分別?

幼兒園無分local班同國際班架喎, 要到k1先有
我有朋友係幼稚園讀到上小學畢業
佢而家成30幾歲, 佢話因為蘇淅, 普通話對佢黎講都差不多是母語
但有家人的朋友比子女讀國際班, 但因為大free
後來轉番入local班....
不過如果當初選int'l school 都要預咗係free架啦

我上星期打過電話去學校問
個老師同我講而家d老師放緊假
佢係當值架咋,
所以我諗要d老師放完假先會通知我地邊班
另外, 如要想讀k1, 係咪要另外交表架....

我個女讀n1a, 我個班都好多外籍同mix
都有成12-13個, 仲有一個日本人
星期一同今日都壞咗一部冷氣, 熱死人呀....

Hello 你好呀.....

我個女係詹老師個組, 我個女好易認架... 係singing time個時主動企係度唱歌加拍手又頭髮多多, 多數係佢架啦.... 你放心啦, 我地實有機會相認架...

^u^

原帖由 panala 於 08-9-3 22:20 發表
Hello, rollingcat,

我個囡都係N1A班啊! 佢係鍾老師個組, 你個囡係邊組啊? 希望遲d有機會相認.

原來壞咗一部冷氣,唔怪得之咁熱啦!等我以為係唔想d小朋友凍親+多咗大人係課室添!

...

A班喊得好勁呀....又幾個勁尖叫加拍門添呀...
直頭連playground時間都無出去
又無toilet time, 我個女都喊咗半堂呀....
我問佢做物喊, 佢話小朋友一齊喊喎....死咪

星期一個日我有接我個女校車, 佢有小小喊, 我問佢點解喊, 佢話唔鍾意"阿儀"喎(佢用國語咁叫阿姨)
我問佢鍾唔鍾意返學, 佢點頭, 淨係話唔鍾意阿儀...

原帖由 bwm 於 08-9-9 09:34 發表
Ching_mammy,

oic... my daughter even cries at home when we chang the sports clothes for her this morning. She always said "don't want to sit on the school bus and want mami to sit next to her". So, i ...

我個女係讀N1A架
但係我serch facebook serch 唔到
請問個group 係咩title 呢??? thank you

我個女就返而生活規律好咗
我問佢係學校食咗物, 多數都答我係餅乾同橙汁

至於halloween, 我就同Chens一樣都係著便服就算, 我都同老師講咗我個女唔會份鬼, 咁老師問我地畫面ok 唔ok, 我就話份貓份兔仔就ok

你哋有無覺得有好多蚊呀
貼咗蚊貼同用咗蚊怕水都仲有
今日再加咗蚊機, 希望唔好周身比蚊咬啦....
‹ 上一主題|下一主題