用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 喇沙小學 P2-P5 叩門一問 2014/2015
樓主: LAMLHY
go

P2-P5 叩門一問 2014/2015   [複製鏈接]

請問插班的文件是BY HAND定還是郵記都得? 是不是ATTN比校長? 通常什麼是侯APPLY? Thanks!

好似冇講ATTENTION比邊個, 是不是校長?

joemyt 發表於 14-8-28 14:21
Oh, really? Sorry  

Mrs. Betty Ho , The Principal
Thanks. 另外想問下, 我知道一般每年好似有7X%喇小同學升喇中, 其實升喇中是不是只要MEET到某D REQUIREMENT就OK定還是只收最TOP果7X%?

joemyt 發表於 14-9-14 17:02
運動勁就緊係去 DBSPS 啦! 真係唔識得亦未聽聞過喇小收運動員學生, 反而前年嗰界有個仔去咗DBS 升中!
...
何解呢? LS運動都好勁喎

另外想問, 假設在LS小學成績好好, 升中如揀番LS中學, 係咪都係要Follow一般派位程序?定係會早D就Confirmed accpetance by the secondary school?

咁如果某一屆有好多同學都是BAND1, 中學會唔會有QUOTA只收TOP果幾十%?

又或者如果某年好多BAND1 頭學生(外校)揀LS中學, 會唔會就減少收喇小同學(即使是BAND 1但可能是BAND 1中至尾)

‹ 上一主題|下一主題