用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 兩大醫學院今年DSE收生分數
發新帖回覆
樓主: jamhappybobo
go

兩大醫學院今年DSE收生分數   [複製鏈接]

猴子爸 發表於 23-8-11 15:42
可能是吧但的确很多Non Jupas是倾向去HKU。 不肯定是否HKU多收Non Jupas, 所以就有更多Non Jupas ...
畀人講兩句就覺得自己可能睇錯?咩理由呢?
讀咩課程去邊間U,學生同家長自己識決定。

比較嚟都無意思嘅。

猴子爸 發表於 23-8-11 17:46
因为可能真的是我看错了。错了,认了吧,没什么大不了。
有胸襟😄👏👏👏
好👍,小事一件。

最討厭借啲意話你點錯點錯。

時間最公平。

揩邊抽水就唔係咁大方。

我可能都算,EK有部份呢類戶口都正常

如果有人話兩大醫學院會好介(意)社交平台講嘅嘢,而去調節收生,我好懷疑。

中大有中大的方向,港大有港大嘅態度。

得失都係學生要自己面對,同學入學後嘅表現,更影響學院取錄嘅方向。

晚晚玩到x?可以嘅,莫負青春及時行樂吖。
希望可以笑到最後
現實真係好無情嘅

交左學費,就要好好把握機會。

ANChan59 發表於 23-9-25 18:48
你啱㗎,點會介意呀!
謝謝🙏🏻你目標感強的同學大概都不介意。

chingyu 發表於 23-9-27 10:15
何謂 package / portfolio?

當你覺得自己好努力,身邊有人更努力。
佢今年final yr ,fit 左後生左
https://youtu.be/G-O5Q4GMrFk?si=_tFeIHLgXflMDAbc
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊