用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

09/10 PLAYGROUP [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 lokyaobb 於 09-5-5 18:11 發表
有冇係09/10 PLAYGROUOP MAMA 呀?

有呀 !

醒目開學勳章

原帖由 lokyaobb 於 09-5-7 20:07 發表

E,我都係local class pm喎,我地會唔會係同學仔呢^o^

我仔仔 am local.  仲未收到信開家長會. 你地收到未 ?

醒目開學勳章

原帖由 lokyaobb 於 09-5-8 20:51 發表

未呀,收到信可唔可以話我知呀,我m m搬咗屋,打過電話去學校通知改地址,但我驚佢地唔記得呀~

好呀, 一收到再亙通啦.  你搬得近學校嗎?

醒目開學勳章

原帖由 lokyaobb 於 09-5-10 00:01 發表

搬得好近呀,就樓上咋

嘩, 正喎, 落樓下就係學校.
今日收到學校既信, 7月既summer camp, 你地會番嗎 ? 我會同仔仔報的, 不過, 未知報 1 or 2 session 好.

醒目開學勳章

原帖由 tomama_tomama 於 09-5-12 16:02 發表
我因為轉左地址,要遲D先收到啊~
咩CAMP泥呀? 內容係咩?ONE DAY CAMP?

咁即係你地未收到信, 真係要打去學校再double check 佢地有無 update 到你地個新地址.

因今次既信係summer camp 同 要交1st sem 既書薄費, 5月22日deadline 喎.

個 summer camp 係 7月成個月的, 分2個session, 2星期一個 session, 日日番學校 2 hr, 內容有story time, gym, tea time, 飲食禮儀, 是小朋友自己上堂, 家長不可在場的.  其實都好的, 比小朋友實習下番學, 自己試下, 但個price 一d 都唔平.  如你未收到信, 想知個 price, 我 pm 你, 呢到太公開, 唔多好講銀碼.

醒目開學勳章

原帖由 lokyaobb 於 09-5-13 01:37 發表

我今日都收到信喇,個camp都幾貴,宜家仲考慮緊報唔報!係呢,你會唔僧報晒2個session 呀?唔知有無人有小朋友之前join過,對佢地呢個camp有咩評價呢?

我老公講既野同TOMAMA 個老公講既一樣呀, 男人既見解唔同我地咁.  唉, 所以, 我仲未SEND CHEQUE 呀.  再同老公傾下先.

醒目開學勳章

幾經考慮之後, 再睇埋大家既COMMENT, 都係決定唔報勒, 將d $$ 買下教材都好.

mrsrubywong ,

你女女應該同我仔仔同班喎.

醒目開學勳章

原帖由 mrsrubywong 於 09-5-15 11:11 發表
真係.. 太好啦. 如果第時有咩問題, 可以互相聯絡. 我女女係0701, 大b.

E, 一樣呀, 我個仔都係 0701 B來.  
係呢, 你上次有無參加0701生日會呀?  我地有呀.
日後多多關照.  

醒目開學勳章

原帖由 mrsrubywong 於 09-5-15 14:41 發表
我地參加過一歲個次生日會炸. 兩歲個次就無. 你會唔會參加黎緊個次baby gym party 呀? 我pm你啦.

我剛去睇番 gym party 果到, 原來 14/6 果個 full 左, 但7/6 果個我又去唔到.

醒目開學勳章

原帖由 lokyaobb 於 09-5-15 20:48 發表

想問邊度報baby gym party呀?可唔可以講個詳情我知呀?

你去0701 媽媽會果到就有 gym party 既topic 了.

醒目開學勳章

原帖由 annietse 於 09-5-16 11:53 發表
hello,
我個女都係報左local am class. 我們都會係同學,但我個女是0704. 我都贊成其他mama的意見,不會上summer playgroup. 其實7月上左,8月都仲有一個月的真空期,可能到9月開學bb又要重新適應。
...

HI ANNIE,

係喎, 又係同學仔喎.

醒目開學勳章

原帖由 lokyaobb 於 09-5-18 20:26 發表

哈,哈,好多mama睇完呢個post都係決定唔報,樂基真係多得我地唔小喇

咪就係.

醒目開學勳章

原帖由 tomama_tomama 於 09-5-20 01:11 發表

haha...第時有學校活動都一齊上來傾下先,我諗日後會有好多值得報既活動選擇,大家都要儲定彈藥啦~

而家距離九月仲有三個月倒,唔知大家既bb點過呢? ...

好呀.
呢3個月, 呀仔在家hea 緊.

醒目開學勳章

請大家CHECK PM.

醒目開學勳章

原帖由 annietse 於 09-5-23 00:28 發表
Hello Ruby, monkey05,
好開心越識越多同學仔!

係呀 !

醒目開學勳章

原帖由 lokyaobb 於 09-6-1 19:54 發表

今日收到註冊&買校服既通告喇,你到收到未呀?

收到了, 你地parents' day 果日, 同唔同埋小朋友同老公一起去呀 ?

醒目開學勳章

昨天的家長會搞得唔錯.  校長的講解令我多左了解間學校.  

醒目開學勳章

原帖由 maths 於 09-7-6 22:14 發表
認同,家長會使我地可以更放心。
老師好有愛心呢!

我地國際班大部份學生都係女仔,好少男仔,大約8個。
你地中英文班呢?

係呀, 真係放心好多.  同對佢地既課程和教PHONICS 既方法十分有信心.  

我聽果個係中文VERSION, 相信當時見既小朋友應該係中英班的.  都係女多男少啊.
‹ 上一主題|下一主題