用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 樂基幼兒學校(駿景園) 今日去完interview n1既入黎傾下
go

今日去完interview n1既入黎傾下 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 anixon 於 08-12-1 12:02 發表
我地IN 上午.

我個B更加懵, 佢係12月細B, 都未夠兩歲, 亞 Sir 問 'What's your name?' & 'How old are you?' 佢好似聽唔倒, 自顧自玩玩具, 不過就算聽到, 佢都唔識答, 我無教佢這些對答. 亞 sir 滿臉鬍鬚, 佢好驚 ...

MISS 問左我幾題, 問平時邊個照顧呀仔? weekend 去邊到玩多 ?  仔仔既作息時間 ? 仔仔平時玩時會唔會叫自己個名?   就係咁多咋.

in 我地果個 miss 好似睇呀仔既反應多d, 同仔仔既對答多過同我.  大家有無留意原來未埋interview 果張table, 老師已在觀察我地既一舉一動, 我都唔知, 好在有陪呀仔玩積木.  因埋到 interview table, 老師同我講原來你仔仔識講好多野.  我諗佢離遠聽到仔仔自言自語.  我先知可能頭先已計緊分.

醒目開學勳章

原帖由 babycoming 於 08-12-1 14:32 發表
剛打去問左老師,1月2日前會收到信通知,嘩...等好耐呀

等到頸都長....

醒目開學勳章

原帖由 babycoming 於 08-12-1 16:46 發表
你講果d我發覺星期六果日9成人係咁,得小部份唔係,我就係果小部份...老公話,喂,最寒酸都係我地一家3口喇   

都唔係, 仲有我陪你.  我都係jeans 加外套, 好 casual, 仔仔都係t-shirt + jeans.  整整齊齊企企理理咪算囉.    我都覺果日好多家長都係悉心打扮的.  好多 daddy 都係老西上陣.

醒目開學勳章

原帖由 hiu_wa 於 08-12-11 21:03 發表
其實in個小朋友的時間短未必一定不行.有些小朋友年紀太小, in 久了也沒作為啦。如果小朋友很快徊完題目,很快可以in完。而有些小朋友要老師tum好耐都未答到的,..就...

另外,家長穿怎麼樣也不是最重要, 重要的是對老 ...

有道理
‹ 上一主題|下一主題