用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 倫敦 希斯路機場 7月12起至9月11日其間 封頂 ...
樓主: norton
go

[英國] 倫敦 希斯路機場 7月12起至9月11日其間 封頂 [複製鏈接]

點解唔請返多D人呢?5月果時已經唔夠人手,所以一年返一次香港都好夠,出入都麻煩。

cfs 發表於 22-7-14 11:45
啲人懶開唔想做野,做野又要交稅.見到呢個新聞,成日覺得出入Heathrow機場真係咩事都有份.再搵學校 ...

話時話,可能少左歐盟果D勞工,本地英國人又唔多想做野,真系懶開好難做番野,成日罷工其實都好煩,唔好坐英航就真,一系罷工一系唔夠人。

lm251099 發表於 22-7-15 00:18
剛係Frankfurt 轉機,見到兩個13_4 歲小朋友,吾知係吾係文件未合要求,吾俾過去Z69 閘口,兩個咁細點算, ...

唔好講13-4歲,我個17歲我都擔心,鬼唔知呢個環境買直航好咩,4月中時CX自己都無位轉唔曬,我買左維珍又取消,局住買轉機,我當時都系賭一把買漢莎博佢飛到咋,其他轉機D時間唔系甘好,星航又要出境再入去,怕核酸檢測過期,原本學校可以幫boarders預約核酸檢測,但我都系自己安排,計好時間,再book車早D去機場,我仔個同學就系原來佢個核酸差1個小時,去到Frankfurt人地唔比佢上機,拿拿聲出境揾地方做,好彩翌日有位咋,佢都一額汗。

‹ 上一主題|下一主題