用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國中學9月有冇機會復課
樓主: Erni
go

[英國] 英國中學9月有冇機會復課   [複製鏈接]

phoebeso 發表於 20-6-7 00:10
請問咁多物件如衫褲襪毛巾...一般會縫係咩位置比較好呢?謝謝

衣物會縫起領位招牌果D位,毛巾床單就上或下的邊角位,襪同內褲分別唔同洗衣袋,起袋面縫名牌,所以襪同內褲無縫名。題外話,英國冬天有D凍,學校有運動長袖打底衫,記得買一件,呢件衫幾型,一般起袖位打棟見到校名。

PacoMum 發表於 20-6-7 08:44
請問如果用洗衣袋袋住啲襪去洗,在洗衣袋縫上名得唔得架?
我地學校係叫我地用洗衣袋放襪,洗衣袋外縫名牌,我仔帶左2個洗衣袋,一個放底衫褲,另一個放襪。

sumyee 發表於 20-6-7 11:19
洗衣袋要幾大?床單2套夠?
洗衣袋我起無印買2個一般可以放幾對襪果D,床單2套夠啦,每星期都要洗一次。

Isaacmommy 發表於 20-6-7 11:57
名字印章可在哪裏買?
是否任何一隻油性金銀 marker 如pental 都可以?
我上 joinlabel 香港網買,佢有燙、縫、普通紙label ,我覺得幾靚,你地可以自己比較下。

3b 發表於 20-6-8 14:24
預計12月可以返香港, 打算帶4-6盒口罩, 有多就送比人

如果返香港要家居隔離14日大家會返嗎?我數過隔離14日後得番4日可以出街。

Isaacmommy 發表於 20-6-9 21:40
有無人知在網上訂去倫敦嘅機票係咪比得你訂就表示航班仲係 valid, 即未被取消?最驚係訂咗跟住話取消就麻煩 ...

比得你訂即系呢一刻系有得飛,但唔保證下一刻唔取消,不過如果取消左一般可以改期,14日隔離好可能會持續到8月甚至2021年。

‹ 上一主題|下一主題