用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York 今日第二次聽講座
樓主: jjnetnet
go

York 今日第二次聽講座 [複製鏈接]

minirat 發表於 13-11-7 09:58
甘都得?
甘又叫人俾留位費!?
學校贏晒啦

唔係呀, 根本無d咁既事, 唔好意思,樓主的理解力係咪有d問題, 我都有去昨日的workshop, 但覺得係佢完全理解錯晒, 同上有位媽咪都解釋左, 如果想轉班就可能要到3月先知轉唔轉到, 但唔保証轉到, 並唔係要到3月先知有無offer。同埋學費是交12期, 但無話過要一次過交, 係每月交的。來緊就會再send信比家長交$660的留位費, 之前交的$996是買書費來的。佢可以再打去問清楚。

emilywks 發表於 13-11-7 19:46
老公今日去咗聽,佢話好多大陸人,佔咗1/3人

真的嗎??這個我有點擔心

emilywks 發表於 13-11-8 08:44
是真的, 我唔喜歡這一點, , 同埋唔鍾意佢要人地因為要pm轉am要重新申請過, 我覺得好奇怪囉, 明明巳經有off ...

重新申請??你寫信都申請就得, 但唔一定保証有得轉, 點解要重新申請??我都有聽過有d媽媽話要重新申請, 即係再interview過, 是嗎??但又聽到校長唔係咁講, 會唔會係行政d admin亂講, 我估炸, 未必係事實。

bbqueendom 發表於 13-11-8 09:32
月中打過電話去york問,職員答如果想由pm轉am,最快方法係重申申請過,唔係既話要等遲d有位剩,先睇有無位轉,我 ...

原來係咁, 我都想再interview過, 但依家太遲了, 聽校長講就來出信交留位費了。又聽到有媽媽講, 如果再interview, 所交的留位費不能互換。

Chirley 發表於 13-11-8 11:00
我係今年2月已經寫信去轉上午班,
一直都未收到回覆之前都有打電話去問,
個職員係咁講既: 上年派OFFER同今年 ...

咁你依家係咪有2個offer?

bbqueendom 發表於 13-11-8 11:45
回復 Chirley 的帖子

我2013年1月中寫信去轉am,見咁耐都未有聲氣,所以10月中打去問,先知呢個安排~ ...

我都係1月寄的, 又係未有聲氣, 不過我打去問, 佢又無講呢個安排。
‹ 上一主題|下一主題