用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基法小學(油塘) 油塘基法嘉獎站- Part 4
樓主: 雪文
go

油塘基法嘉獎站- Part 4 [複製鏈接]

醒目開學勳章

幾時 煮返餐 比我地食 ?!!!

原帖由 雪文 於 11-9-7 15:29 發表
今日學煮送好混亂, 唔知下一堂會否好D.

醒目開學勳章

各位早!

雪文 : 昨天回家看通告才知 24/9 家長日 , 我應該會去, 唯有爸爸同阿仔 去健康院 !!!!

早餐可以一起食 , 到時再 Call 你!

醒目開學勳章

我囡去年 P.1 都冇投訴有呢個問題, 而且有 2 個小息 , 你可以叫囡囡第一個小息去!!! 千萬不可唔去 ......點忍甘多個鐘呀 ?

原帖由 tracy0927 於 11-9-20 22:39 發表
你地既小朋友有無反映排隊去廁所要好多時間的問題啊?我個女因為小息的時候排隊去廁所要好多時間,輪到都已經完了小息所以唔敢飲水,日日都系飲得一半,水樽只是350ML。我朋友個女就話廁所好污遭,都是費事去廁所而不敢飲水。 ...

醒目開學勳章

之前校服供應商的裙係好 d , 但 summer  及 winter 的運動衫 麻麻地, 唔算平, 但個 2 條紅邊 甩色 ...... 已經無浸立即用手洗 , 都好似勁 舊甘及甩色, 你地有冇呢個情況...........!!!!! 我想再買新的比阿囡, 但唔知新的校服供應商的運動服如何, 你地可以話我知嗎 ?

原帖由 sara11 於 11-9-20 13:12 發表
我諗要同學校反映下。因為舊既校服商賣埋手頭上既存貨就無,到時就一定要幫襯新校服商!

醒目開學勳章

雪文 : 甘 你無送飯 ....... 阿女食 咩 ? 但如果佢有帶 其他 野食 ...... 老師應該都唔會甘講......甘 奇怪 ???!!!

原帖由 雪文 於 11-10-3 20:55 發表
今日我囡喊....

我唔得閑送飯之嘛, 佢俾班主任話佢麻煩咁等等.

有無搞錯, 咁即係我都唔可以送少一日飯啦.

唔係我囡又喊.

醒目開學勳章

Sara : 你仔已經可以開始食 學校 廚房煮既飯 , 甘 好..... 唔知我阿囡幾時可以呢 ? 10 月份肯 定無 ..... 希望12 月前可以 2 年級都有........ !!!!!

原帖由 sara11 於 11-10-4 10:38 發表
雪雯,
不如下個月開始訂番飯啦!我仔尋日第一日食學校廚房煮既飯,佢話好食D!

醒目開學勳章

雪文 : 如果 我個囡聽到有 sushi 食 .....佢都應該好開心!!!!  

原帖由 雪文 於 11-10-7 09:55 發表
Sara : 但我仔女食咗一日, 話唔好食.

唔緊要啦, 佢哋開心我就開心啦, 我係24孝亞媽嘛. 今日我囡話要食sushi , 一陣我都會整多D , 俾佢請埋其它同學仔食, 佢D同學仔好想我送飯加, 因成日有嘢請佢哋食.
俾 ...

醒目開學勳章

雪文 : 其實學校可唔可以簡化程序.....唔好樣樣 都加係老師身上......甘米大家都好 !!!!

原帖由 雪文 於 11-10-7 09:52 發表
wen : 老師可能忙, 第一日開始中央廚房. 所以怪佢阻住佢咁意思啦, 我囡又小氣, 就好委屈囉.  不過我听咗都怕怕, 無咩事都會送飯.

我唔得閑送飯, 就會俾錢佢哋係學校買, 咁就要老師write張memo紙, 再去校務處盖章,  ...

醒目開學勳章

Sara : 之前見你有 PM  d 方法 比 小一 BK 家長, 教佢地點幫小朋友溫書......我都想要, 你可以 PM 給我嗎 ? thanks!!!!

原帖由 sara11 於 11-10-7 14:40 發表
咁耐我都唔知可以臨時加訂飯!
不過學校既校務真係好多,每個老師或者校工都要負責好多野,所以臨時加訂飯就真係會造成額外既負擔。
如果唔得閒送既話就朝早用保溫飯壺帶啦! ...

醒目開學勳章

絕對贊成及支持!!!!!!

原帖由 雪文 於 11-10-7 17:33 發表
我入家教會做好唔好呀, 咁可以多D發表意見.

醒目開學勳章

Sara & 雪文 : Check PM

醒目開學勳章

Please check your hotmail account, thanks!

原帖由 雪文 於 11-10-12 10:03 發表
各位早.

Wen, 無pm  wor ?

醒目開學勳章

你囡的中文 都應該唔會差過我個囡啦.....!!!!
我真係比阿囡激死 ......仲有數學同英文未派...... 唔知要死幾多次!!!!!!!!!!

原帖由 雪文 於 11-10-26 12:58 發表
唉, 我囡昨日中文   
數學
唔知今日點.

我仔就還可以, 佢好開心, 我就

醒目開學勳章

無啦!!!! 無通知我去 interview 呀 !!!! 明愛則有通知 5/11 去 interview.

原帖由 yan02 於 11-10-28 17:29 發表
Zoeywen

阿仔去安怡面試未 ?

好果入到, 話我知, 我仲keep 住件校褸 ,準備給你

醒目開學勳章

回復 yan02 的帖子

Yanma , 上星期六已收到, 謝謝你!!!!
‹ 上一主題|下一主題