用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 06-07 李宗德小一 "分享區"
go

06-07 李宗德小一 "分享區" [複製鏈接]

Re: 06-07 李宗德小一 "分享區"

今天到李宗德辨入學手續,D學生剛剛小息,

Hi anson~ma,
你咁有誠意,校長知你小朋友因某些原因失準都會體諒,最重要吸收了上次失敗经驗,知道自己fail响边到,用正面的態度來爭取,都好有機會架。如果校長肯約見你,以经成功在望,比D信心啦!
anson~ma 寫道:
各位支持anson的ma mi, 我終於用左2日時間逗左封信喇 patee, 最後我都冇用到你post出來的叩門信sample, 全部都係我既真心話, 希望用我的誠意打動校長啦. 不過又驚到時校長約見我時, 我個寶貝又唔知會唔會有其它驚喜比我 , 到時又再hurt一次, 咁咪死  

830 mama & connie3803:

Cheers!

Hi oscarmami,

今年面試失敗,連waiting list內無名的,都可用誠意叩門成功 。你可多留意成功家長使用的方法,試試叩 門。
預祝成功!   

oscarmami 寫道:
唉!!我已經 send 咗兩封信比學校  
第二次仲同校長傾過,佢話E+真係冇位喇,
仲話今年收男生多過女生,所以後補都係女仔會多啲,
   我個仔連waiting都冇   
我唸出年機會都好微     

咁學校都唔係唔想收,不過係未有位啫,如你有誠意keep著contact 學校,相信有位都可能比你嘅!係男係女都唔係太緊要啫,多都係多一個男仔。唔好咁啦!加油!     
‹ 上一主題|下一主題