用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART III)~歡迎新朋 ...
樓主: ElainAiolia
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART III)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

我今個星期得15/8 ok, 下星期就21號唔得。

原文章由 hongmimi 於 08-8-11 14:07 發表
哦....我18-21都得~

做乜今日咁靜??? 我上來救下個市先~

pcdogxx / hongmimi,

今日鈞渝同匡匡開學情況如何???
一定好開心~
快d上來報告下!!!

pcdogxx,

鈞渝今日放學後有無去同多啦A夢影相???
幾時有靚相睇先???

pcdogxx,

鈞渝好叻女咁快就適應學校生活, 仲唔理你咁快走入
學校, 正明鈞渝係學校好開心, 如唔係點會咁快走入
去, 咁你真係可以安心, 因鈞渝咁鍾意返學, 叻女!

hongmimi,

匡匡又係咁叻仔, 無哭落校車仲咁乖仔一個跟一個,
仲識同你講埋學校入面既情況比你知, 真叻仔
匡匡咁叻第時學校發生乜事你都唔使怕唔知, 因你
有個咁醒目同叻既仔仔同你講番!

ElainAiolai,

你真客氣, 成日都買咁多禮物仔比我地既小朋友,
多謝!!! 我今日放假都同咗昊藍就圍行下街, 都買
咗d小禮物比你地, 下次我地活動人齊, 一次過先
比你地, 成日都收你地d禮物, 我都要回下禮~

626mama,

做乜你個焗爐無咗聲氣? 你要唔要我地下次去買
圖型機, 順便同你睇埋焗爐???

原文章由 ElainAiolia 於 08-8-13 21:05 發表
hongmimi,
你o地三個走去睇戲居然係入面瞓覺 ,匡匡仲要散場開燈先至醒 ,你o地真係好攰o咼

匡匡咁快識到同班同學兼可以一齊搭校車,我諗佢o地好快就好friend。匡匡真係o力仔:g ...

carcar418,

宏福無話幾多歲報名, 但入nursery就要足兩歲先可入學,
報名表可上宏福網址download, 你填妥可郵寄or親身交
去, 我記得我個陣學校太約10月左右in。
宏福既老師都好好, 好有愛心同耐性, 但學校係行政上亂小
小, 但尚可接受。

原文章由 carcar418 於 08-8-13 20:23 發表
各位, 你地好呀, 我都住o係青衣架, 準備同囝囝搵幼兒班讀, 請問宏福ok嗎? 請問要幾多岁報名架? 我係新手媽媽黎架~ 請多多指教~

all mama,

有個好消息同你地講, 昊藍成功轉到上午班,
星期一晚收到學校信通知
即每一個早上既返學日, 我都可以送仔仔上
校車, 真開心, 又多咗好多親子時間~~

[ 本文章最後由 天藍 於 08-8-13 22:58 編輯 ]

Pcdogxx,

鈞渝d茶點美食好豐富, 聽你形容我都流
晒口水。
鈞渝返學開心咪好囉! 唔使心掛掛佢地會
唔適應, 開心到唔理有同學仔哭係好事,
起碼唔會受人影響, 聽到鈞渝返學返得
咁開心, 我都好開心~

hongmimi,

匡匡咁老積同學仔整跌佢d餅仔, 起條
腰, 好搞笑, 同匡匡真係好叻仔, 講咁多學
校d野比你聽, 不過, 就好有性格只講一
次, 真有個性。
匡匡返兩日學有鼻水同好, 可能作病,
會唔會上落校車一冷一熱涷親, 記得坐校
車比番件衫匡匡著, 保重身體。

原文章由 hongmimi 於 08-8-14 13:43 發表
pcdogxx,
可能鈞渝掛住玩,開心得濟,無留意有無人喊呢~ 匡匡講學校既野只講一次咋~ 有時婆婆問過我又問、或者我問完爹地返黎又問,佢唔答架~ 會大叫:唔知!! 激唔激C~

匡匡話食完茶點要自己收拾好,擒日隔離位個男同學撞跌左 ...

Oh~My God!
我地個topic去到咁後, 等我推番上去先!
之前登入BK入咗好多次都入唔到好煩呀!
夠竟BK整野要整到幾時??? 好煩~

all mama,

昊藍星期二開學, 我這星期開始放假, 係屋企會
比較少時間上來, 如你地31號最後決定係邊到
等同時間有更改, 麻煩打電話通知我, 真係唔該
晒, 同麻煩晒!
昊藍後日就開學心情真係好緊張, 好始自己返新
工咁, 希望適應期會順順利利啦!
星期三個日出街多謝晒你地D禮物, 昊藍好鍾意呀!
你地買咗D圖型機有無即刻返屋企玩呀???  
仲有想問下31號個日我地有幾多人去"白石俱樂部"???
bk轉咗D野我真係唔係好識睇, 成日舊既係前面,
整到怪怪地我都唔知點整, 好煩...唉.....

原帖由 626mama 於 08-8-14 17:27 發表
天藍,

唔該晒妳介紹我間速遞公司。

個焗爐都唔急,唔貫都冇所為,呵呵...我妹妹都買左,我近排都忙緊D自已野,都未得閒攪住。

真係好消息,開學可以轉到上午班,可以有親子上學時間,我都想,想...下好喇。 ...

各位,

入去以下網址Part 4繼續傾, 如下:-

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1667072&pid=26142393&page=1&extra=page%3D1#pid26142393
‹ 上一主題|下一主題