用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇讀過或讀緊九龍塘迦南(金巴倫道)OR 迦南(富榮花 ...
go

有冇讀過或讀緊九龍塘迦南(金巴倫道)OR 迦南(富榮花園 [複製鏈接]

回復 chanwendy 的帖子

想問下你, 知唔知升K1的哩個暑假, 學校會唔會有適應班上? 是否外聘導師的呢? 大概由幾時開始? 形式會係點樣架? 如果間間課程一樣, 我希望九龍城迦南都有啦!

另外, 我已經收到K1 書單,
除中英數教課書外, 請問以下物件包括甚麼東西?

~~課外讀物及活動教材? ($670)
~~校本自製教材? ($380)

明白, 因為見總數要 $2189.5 , 只係for上學期, 仲未計茶點, 計埋每個學期可能要交3000元。所以問下你項目內容係乜, 比錢唔緊要, 有書攞返可以睇是ok的, 希望不是 for 學校圖書櫃啦~

數學自製活動冊 $60
課外讀物及活動教材 $670
校本自製教材 $380
美勞用品及文具 $200
學生個人用品 $350

以往你地係咪交咁多?

Thanks!  咁要借書又真係無辦法。

怪不得保良局果 D 學校無額外哩 D 收費啦, 可能佢地有團體資助, 迦南則純粹靠家長付費,.

咁佢每年一個新書包, 係年年唔同, SIZE 改變 顏色改變 定係年年一樣但迫你一定要買? 如果相同, 咁真係好唔環保~

有無問過學校點解一定要買?
‹ 上一主題|下一主題