用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站
樓主: 10396
go

**06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站 [複製鏈接]

Re: 06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站

BK 喺個人檔案度轉咗版面.. 靚仔咗好多喎..
大家睇睇  

蕉媽,

嘩.. 加咁多既.. 出年有學卷回贈都無用啦..  

蕉媽 寫道:
[quote]
EdithMom 寫道:
大家知唔知道, 明年學費會加到2300元(半日), 3300元(全日), 我係新生面試日聽校長講家.

下, 唔係化, 加成27%喎, 有得反對無架?[/quote]

係啦.. 9月份先啱啱開始減到 $1808.. 出年一加就加咁多..

我仲想問.. K2 學生係咪全部都係全日制架..  :

silvia , All 媽咪

我入唔到內聯網喎..    我同學生証個 ID NO. 入都唔得 !!
教吓我啦.. 唔該  :

EdithMom,

唔該晒..

ALL 媽咪,

乜 11月有家長日咩.. 我個 囝好似未派通告喎  

肉隨針板上 ..   

ALL 媽咪,

死喇.. 原來自己攪錯

EdithMom , debbie74

點解無那那有手足口病架 ? 幾時既事 ? 我囝係幼仁班..

希望幼望班小朋友早日康復 !

羊媽媽,

如果有學卷回贈, 咁平均一個月學費都係 $1300  

羊媽媽,

係呀! 係呀!       

debbie,

希望鉦元多 d 休息啦 ! 醫生有無講要抖幾多日呀 ?

希望其他小朋友無事啦..  

debbie74 寫道:
盛盛媽咪

鉦元係星期一晚發燒及口生小小水泡, 希望無其他小朋友受感染啦.

cheukyingma,

喂喂, 我同你時間好近喎.. 16/11∼6:50分..
唔好咁快灰心啦..教小朋友學嘢要慢慢嚟,唔識未講多幾次囉..盛盛做功課又未一樣唔專心..大家努力呀 !

原來我真係簽錯回條, 真係大懵~而家同林老師講翻話我會去家長會呀 !  

cheukyingma 寫道:
hi all,

我改咗時間呀,由原本的5:50pm (16/11)改做6:35pm (16/11).因為現在份工真係好忙呀,連上嚟chat chat的機會都冇乜呀,好彩有彤彤媽咪咋,好多嘢我都係打電話問佢咋,唉!現在仲少咗好多時間陪個囡tim呀,好似好對唔住佢咁,連今次評估周都無乜時間幫佢温呀,佢平時咁唔專心,一定唔識啦,之前,許老師仲打嚟話佢好似唔係好認倒數字同顏色,攪到我有d擔心佢會唔會有讀寫障礙之類的問題,但許老師佢好好呀,佢勸我唔使咁快評論佢係咁,現在佢會多d留意佢呢方面,而叫我喺屋企就train吓佢,留意吓佢,如果都係驚就可以去健康院check吓wor,佢都算好人la!     

silvia_ng ,

我都有問盛盛, 林老師有無評估呀.. 佢話有喎 :

我問 : 老師有無評估呀 ?
盛盛 : 有呀
我問 : 有無叫你介紹自己呀 ?
盛盛 : 有呀
我問 : 你點樣介紹自己呀 ?
盛盛 : 我叫 區盛謙
我問 : 仲有無?
盛盛 : 今年3年歲
我問 : 仲有無 ?
盛盛 : 我係男仔..

同林老師通過電話大約係考呢D囉.. 仲有課本內容囉..

cheukyingma,

到時老師會同每個家長傾大約 10分 .. 你早過我呢..

盛盛今日開始著長袖校服返學.. 書包仲放埋外套..   佢喺屋企成日扮林老師講嘢  
好鬼攪笑 :  

內容係:
各位小朋友要乖喇.. 唔乖就要罰企架喇..
又唱生日歌.. 仲加埋自己個名... HAPPY BIRTHDAY 區盛謙..     

蕉媽,

校服有D好大件, T 恤就唔洗換, 件校褸(一套三件) 就要換喇.. 大件到小一都

EnC,

D 風褸甩色..    .. 我有D 白色衫放埋一齊洗.. 全部變晒粉紅色..   

D唔啱既校服比小朋友跟校車.. 然後交比班主任.. 我估咁樣係最快掛..  

cheukyingma

盛盛都係咁著返學咋.. 長袖t-shirt ,  白色長褲..  + 白色外套.. 今日好涼呢  

cheukyingma 寫道:

呀, 今日佢daddy同佢穿咗件長袖t-shirt咋, 唔知得唔得呢? (即係冇穿整套運動套裝呀)     

EnC , 蕉媽,

盛盛D底衫同底褲都變咗紛紅色.. 無得還原呀..  
好彩我D去街衫多數係深色.. 唔係就血本無歸  

EnC' 寫道:
甩色咁抵死    
咁你d衫點還原呀﹖

蕉媽,

係風褸紅色部份甩色 ∼ D 校服真係怪怪哋.. 我最屎係襯衫.. 見到D校服咁樣.. 都唔知點襯先係最暖..一係喺最凍時全部著晒上身咁就包暖啦..

你講嗰件應該係中褸..著到落大肶..仲好似有少少防水咁既質地 tim 

蕉媽 寫道:
下, luck色, 唔係化! 不過查實佢地件校服都幾奇怪架, 藍白色, 藍色luck色, 攪到d白色變成藍藍灰灰咁, 好似污槽槽咁。

查實佢地件校褸係咪中褸黎架? 真係好大件。我估件校褸我會家長日個日先換
‹ 上一主題|下一主題