用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SJC Parent Club Oct - Dec
樓主: BBChu
go

SJC Parent Club Oct - Dec [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: SJC Parent Club - Oct

flyfly 寫道:
3b
吾洗 啦!你都同個仔看過中文,我根本放棄左同佢溫書添。   吾怕最多我個仔墊底啦!

千其唔好咁講, owen可能係唔駛溫都考第一的小朋友.

醒目開學勳章

Ah-lam,

深水埗會唔會近d ? Tel : 2728 9123.

醒目開學勳章

新幹線 寫道:
我有問囝囝去唔去海洋公園, 但係佢話唔想去,
  只係想去迪迪尼咋.

囝囝去完海洋公園之後, 都係只想去迪士尼喎.

醒目開學勳章

12/3 parent day
Jonjonma 9:30
bbchu 11:20
tomkate 9:30
kaka_c 10:00
3b 10:20 (不過會改下午)

醒目開學勳章

BBChu,
你無出去食飯咩 ?

醒目開學勳章

BBChu 寫道:
無呀!  妳又吾食飯既!  妳咁瘦要食多d.

個message係我一路食飯一路打+, 我已經食好多+喇, 但係唔知點解唔吸收.

sally1,
一定要堅持呀 ! 如果唔係就手尾長, 到時就仲麻煩呀.

醒目開學勳章

各位早晨

Jonjonma,
你早排是否煲過海龍﹐海馬﹐海雀及川貝湯比囝囝飲, 我想問是否連續飲三日, 每晚飲一次 ?

醒目開學勳章

Jonjonma,
等我今晚去葯材鋪買d嚟煲先得.

BBChu,
我都唔知海雀係咩嘢, 不過有x湯水個topic到, 有d媽咪話呢種湯止咳, 所以諗住試下.

醒目開學勳章

BBChu 寫道:
Jonjonma
吾係書黎嫁, 係放在一個folder度.

係呀, 已經教咗x夜詩 - 床前明月光, 而是地上............

醒目開學勳章

Tomkate 寫道:
[quote]
ShanShan 寫道:

X'mas we are in town also.  Let's celebrate. Yeah!  

ShanShan,
好呀,搞野玩!!    [/quote]

有咩可以搞 ?

醒目開學勳章

Jonjonma,
囝囝咳左好耐喇, 睇左幾次醫生都未好, 所以諗住煲海龍, 海馬湯試下.

醒目開學勳章

PokPokMami,

希望Thomas快d好番啦 ! Pls check PM.

醒目開學勳章

PokPokMami,
Pls check PM.

醒目開學勳章

各位早晨

BBChu,
我地明天是否要開個新topic ? 因為我地嘅message已經超過2,300啦.

Jonjonma,
到時一齊去呀 ! 我琴晚買左d材料喇, 不過唔知道係咁貴.

醒目開學勳章

BBChu 寫道:
3b
我見人地果d3千幾都無問題, 不如就傾到12月先算啦!  

都好嘅, 可能這幾天都仲有d 06/07k1的媽咪會入嚟搵料.

Tomkate,

kaka_c,
我諗學校會分班坐, 呢個問題要請教k2嘅家長喇.

醒目開學勳章

Tomkate,
吓, 佢自己同你講hello auntie ? 係咪姐姐叫佢講呀 ?

BBChu, kaka_c,
咁我地夠唔夠人坐晒一枱 ?

Jonjonma,
係$160亦或$1,600 ?

醒目開學勳章

Tomkate,
佢見多你幾次之後, 可能會give you a big hug.

醒目開學勳章

Jonjonma 寫道:
3b>>更係160, $1600 可以各樣買一斤啦.

我琴晚比左$1,000只可以夠煲4次, 點解相差咁多 ?  

ShanShan,
點解今日唔見你 ?

醒目開學勳章

Jonjonma,

琴晚放工已經7點幾8點, 都唔知mongkok邊到有葯材鋪, 只係識得去位x堂, d海龍要$450/襾, 海馬要$350/襾, 川貝$80/襾, 已經無買海雀喇, 去到見到咁貴都 , 不過心急想囝囝快d好番, 所以都肉赤咁買左, 我真係死蠢.

醒目開學勳章

SJC Parent Club Oct - Dec

艾菲,

我諗本身sea horse, sea bird and sea dragon唔駛咁貴(今日先至知), 不過我呢個蠢材買左貴貨唧. 如果你  
0係上環買到好嘢, 記得入嚟話比我地知.
‹ 上一主題|下一主題