用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基督教服務處時代幼兒學校-2006 之 "比比亞媽真係靚!" ...
樓主: yuenwa
go

基督教服務處時代幼兒學校-2006 之 "比比亞媽真係靚!" [複製鏈接]

Re: 基督教服務處時代幼兒學校-2005 (Part 2)

yuenwa 寫道:
比媽,

如果你抽到, 我抽唔到, 我就叫玫瑰Daddy扮你老公, 玫瑰扮bombom, 最多我扮你個工人姐姐

睇黎競爭都好激烈吓bor,   橙啦, 我好想去玩呀~~~~~~    

唔該比個位我倆母女呀!!~~~~~       

Re: 基督教服務處時代幼兒學校-2005 (Part 2)

QUINCY121HK 寫道:
亞索,
秘密消息....其實應該有310個位架!!!!

即係310/5 = 約60個家庭?

亞索,
仲有今次要預埋上年d舊生呢????
同埋有d家庭係攞援助既...佢地多數係唔會去架!

比媽,

咁, 睇吓點啦~~~  :wink:

比媽,

今日觀課好唔好玩呀?

呀蒨爸話問您要唔要佢影呀囡d video wor, 佢話您入鏡了好多...      

係咪您不斷幫我企o係呀囡隔離照顧佢呢? 係就唔該晒, 嘿嘿...      

亞索,
我去學校觀課時....你亞女響樹扮魚呀....佢係甘游黎游去...好忙呀.

係呀!? 等我今晚返去睇吓影咗d mud 先!    

marykwan615 寫道:
[quote]
亞索,
我去學校觀課時....你亞女響樹扮魚呀....佢係甘游黎游去...好忙呀.

係呀!? 等我今晚返去睇吓影咗d mud 先!     [/quote]

比媽,

我真係on 居, 原來蒨爸唔係話您入咗鏡, 而係比比呀!!我真係超低b...      

我星期一整隻CD過你丫, 呀比幾乎全程入鏡呀..  :wink:

比媽 & 各位,

您地好!

我囡囡呢一年都被時代既老師嬸嬸們照顧得好好!!! 好唔捨得佢要轉校!!!   

諗起佢嚮學校經歷過既一點一滴....... 佢既幾位"金蘭姊妹"同學仔.......... N1/2/3既師姐師兄...........所有既愛心老師們......... 華姐...........     :cry:

我同呀囡一定都會好掛住您地架..... 得閒要約出黎玩至得呀!!!!!!!!!!!   :cry:

不過話是話...我2位千金響LEE間學校都讀得好開心.....

係呀.... rose ma..     好唔捨得呀........   

嘩..... 完來您而家咁忙.....

我都係諗住Sept 先比呀囡玩ballet 呀, 以為您已經開始了添... 咁我地一定要continue 學ballet 呀.....    

同蒨蒨都會好miss 大家.......    :cry:

[quote]
yuenwa 寫道:
Mary,

yokomama 寫道:
Mary,

我同冠樂都好唔捨得蒨蒨呀,得閒記住約埋一齊出黎玩呀~~

樂媽,

好呀... 要出黎玩呀...  

小倩,

你整到kevin 仔張相好大.... 我見到好大個頭仔...    

結業喇~~~ 結業喇~~~

比媽呀比點解冇影結業相架?

你收埋咗呀比o係邊呀?    

放完暑假返黎要放番呀比出黎, 再同我呀囡影過呀, 知麻!?...    

yuenwa 寫道:
mary / wingma / 進媽,

9月12日下午返時代同玫瑰慶祝生日, 好嗎?

rosema,

aiya.. 真係橙喇... 912 我呀囡放1630喇...  

反而sept 1 - sept 8 我都請咗p.m. 假陪佢, 佢放1500...

睇怕我912 請唔到假黎喇老友...    :cry:

亞索,
放完暑假返黎要放番呀比出黎,再同你呀囡影過呀.......你亞女仲番時代咩.......   

比媽,

係呀, 我地讀到Aug 31 呀...  :  :  

ROSE MA,
我已經比你......剷左上天花板啦....     

哈哈哈哈.... 哈哈哈哈.....          

[quote]
5354 寫道:
各位靚媽好耐無嗲啦~~

詠詠都要走啦!!好唔捨得呢樹,我會多d帶詠詠番黎暫托,因為佢實在太鍾意

CCC媽咪 寫道:
我囡8月7日開始返學, 有些擔心佢適應問題, 想問下你地
小朋友用了幾耐去適應及我要有d咩要注意 ...... 會比較順利 ??

CCC媽咪,

想當年我囡囡好難攪, 佢頭果兩個星期係完全冇野架, 我以為順利過渡啦.....點知佢第3rd week 開始發癲!

佢係爸爸帶佢返學既... 返到學校爸爸走咗後10分鐘到佢就已經唔喊架喇, 不過返到屋企後情緒好唔穩定, 又亂叫, 又亂喊, 癲咗2個星期到啦...  

不過你放心, 你要信學校既老師校長, 當期時佢地話我囡係想引爸爸媽媽注意, 只要多d 同佢傾計, 傾吓學校事, 就會overcome....  

不過當時我真係怕咗呀囡, 佢尊登喊 or 叫得好大聲, 好怕怕....      

[quote]
yuenwa 寫道:
點止攬攬抱抱, 有一次我見到玫瑰同

rosema,

果然..... 佢地兩個果真金蘭姊妹呢~~~      

dear all,

早呀~~ 今日係小囡返nursery 既last day...

嚮nursery 既一年生涯入面, 佢認識咗好多充滿愛心又可愛既摰友.. 雖然暫時嚮學校生活到唔可以同大家一起經歷, 我呢個做媽媽既, 帶住唔捨得..

但往後我會帶領呀囡繼續跟各位好友繼續聯繫, 希望大家可以keep住呢份友誼, 在此希望各位好友家長們往後繼續聯繫, (我地可以去op啦, 或者返學校聚聚.. 等等)...  :cry:    

本來早前想過可唔可以攪d 咩farewell party 咁呢?.. 但係最後真係冇時間做.. 我想過同呀囡做張咭比馬天使, 最後呢牌都係太忙, 冇做到... 我又仲欠馬天使一d 相片添(果次去outing 影架)

好啦, 都係遲d 返學校先再講啦, see u all later~~~
‹ 上一主題|下一主題