用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 英皇家長交流區
樓主: HIMAMA
go

英皇家長交流區   [複製鏈接]

hhma 發表於 12-8-16 10:34
暑假功課, 完全未掂過, 勁
仲有成2星期先放完暑假.....暑假功課, 完全未掂過, 好正常啫

hhma 發表於 12-8-17 14:47
有道理, 有道理
回復 samuel89 的帖子再加上往年既經驗都係交左既功課, 完全無回頭, 什至唔洗交....
唉.....我細仔系慣性最後果晚先開OT,
問佢做晒未, 永遠答曰:做晒.....
問佢檢查清楚未, 永遠答曰:仲使你教咩,檢查晒啦......
但最後果晚就唔知點解,實有漏要開OT

hhma 發表於 13-9-25 12:56
回復 shirleymc 的帖子

努力自己溫書同備課, 吾洗等老師比功課架啦每一科都有好多野要讀架.
but 阿仔仲未訓醒,仲習慣等老師比功課.....甘點攪?thx!

hhma 發表於 13-9-25 19:20
你咪扮野啦不過真係愈黎愈少功課, 莫講話QUIZ....
冇扮野呵.....我就系見阿仔愈黎愈少功課, 莫講話QUIZ, 直情要到考試本書先見佢睇下, 再甘落去都唔知點攪.....最慘系問佢有冇信心考得好個試, 佢自己都唔敢答有信心, 你話唔系仲未訓醒系咩...

hhma 發表於 13-9-26 12:03
有無搵人幫下手甘呀?

佢又話唔需要冇晒計...

Fat-C-9 發表於 13-9-30 17:02
家長們, 小兒由中一至中五都是不多功課的, 而家中六就多些, 不用担心, 佢地應付到就算了, 開心學習麻!
開心學習5年呵.......中六追唔追得切架.....

hhma 發表於 13-10-1 11:06
睇下你想追到咩程度啦
追到入到大學.....唔過份卦

Fat-C-9 發表於 13-10-1 11:43
開心學習唔代表學唔到野禾!
總之, 平時功課應付到, 考試成績 ok 就算了!
唉....問題就系考試成績唔 ok , 入唔到大學就唔知點算呵....到時先訓醒就大件啦

hhma 發表於 13-10-2 10:32
我估考到學校頭50%應該都入到呱
頭50%入到都系掹車邊, 考果陣再少少失手就肯定滑鐵盧呵....

hhma 發表於 13-10-2 10:48
當然啦.  係好mang水既假設.  除左總名次, 更加要睇每科既排名.

所以我話阿仔未訓醒......

hhma 發表於 13-10-2 11:14
你醒咪得lor, 快d叫醒佢啦

唉.......叫左啦.......阿仔之前仲成日聽 Don't Wake Me Up

http://hk.video.search.yahoo.com/video/play;_ylt=A8tUwXIJkUtS1wYAkC3eygt.;_ylu=X3oDMTByZWc0dGJtBHNlYwNzcgRzbGsDdmlkBHZ0aWQDBGdwb3MDMQ--?p=don%27t+wake+me+up&vid=9af5a3e5a6ace0ff9013b94bb5047b1b&l=3%3A47&turl=http%3A%2F%2Fts2.mm.bing.net%2Fth%3Fid%3DV.4655213136513701%26pid%3D15.1&rurl=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DQOowQeKyNkQ&tit=Chris+Brown+-+Don%26%2339%3Bt+Wake+Me+Up&c=0&sigr=11atuogl3&age=0&&tt=b

2jkidsfather    發表於 22-12-14 16:18
hhma  hahahaaaaaaaaaaaaa  發表於 13-10-2 11:27
‹ 上一主題|下一主題
發新帖 回覆
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊