用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! [複製鏈接]

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-3-1 13:44 發表
betty & sf

hb用熱水+漂白水抺牆同埋地, 在潮濕天氣時非常好, 因熱水揮發快, 不會儲在牆身及地表面, 又可以殺菌, 如加埋風扇吹乾, 效果更顯著

布媽,
我同事話用酒精+ 乾布抺幾好喎, 今年區區都牆壁發霉.

原帖由 bettylam 於 10-3-2 12:56 發表
dear all:

午安~

續繼緊肥熱身,是日中午,淥生菜加4粒紫菜丸

Betty,
我尋日都係4點幾去到翠娃, 食到差不多5點埋單, 仲唔夠飽, 係門口買拿破崙, 沙爹牛肉飽, 雞扎批食至夠喉.>>sf:時間吻合,緣慳一面,我平時都係坐麵 ...

Betty,
我第一次咁晏食 lunch 架, 去到翠娃係侍仔帶位比卡位我地坐, 有得揀位坐架 ?

你想撞我可以去埋 P K 超市, 通常行成兩粒鐘架, 見到一家四口, 個仔高過我, 我又幾貪靚吓, 果個可能係我

原帖由 bettylam 於 10-3-2 13:09 發表
dear sf:

話說今晚應該又係翠娃,呀女夾緊呀仔請我地2老,提早慶賀20年前的3.3,有個青春少艾,傻傻地嫁左比一個好踏實的青年俊子

Betty,
恭喜哂呀, 3.3 好易記

原帖由 vivi_vivi 於 10-3-3 23:26 發表
今日呢間舖好靜喎, 真係要太后巡下舖先得喇

V V,
睇完阿仔通告 E + 至得閒咋.

阿女今晚去你住果邊間琴行拉琴又補堂, 8:00 - 9:00 共一小時;
我地去咗 Betty 住果個商場 '金滬庭' 食飯, HB 鐘意食上海嘢, 果度貴過 '上海X婆' 十分一價錢, 都係上海X婆平D.

原帖由 bettylam 於 10-3-3 23:42 發表
DEAR ALL:

好zzzzzzz

炆緊呀so教的南乳蓮藕腩肉,嗅到傳來香噴噴的南乳味

betty

Betty,
咁夜未瞓呀 ?
咁夜仲炆腩肉, 你雪櫃咁啱有蓮藕腩肉咩 ?

我鐘意食阿 So教嘅炇豬尾, 小草屋D 炆豬尾都幾好食架.

2b,
星期二晚去咗香港小姐開果間曲奇餅店, 買咗一罐蝴蝶酥, 好好食呀;
香港小姐見人多出嚟收埋錢, 我近距離望住佢, 真係好靚 bor, 眼大大, 有一, 兩條白髮, 皮膚又白, 我估佢得5呎3架咋.

原帖由 vivi_vivi 於 10-3-4 00:04 發表
sf,

唔怪得見妳經常去食上海菜啦, 原來妳HB like 食.....家下我好少過betty 果邊, 一來冇左檔牛肉檔, 二來個人懶左好多.....

V V,
哈哈, 你又咁夜都未瞓攪咩 ?

頭先食嘢我地話飲鐵觀音, 點知送嚟係碧螺春, 鬼咁濃, E + 都未眼瞓.

2b,
2b 尋晚, 今朝都唔見人嘅 ?

2b,
2b 尋晚, 今朝都唔見人嘅 ?

原帖由 正46 於 10-3-4 08:31 發表
SF,

見你地個個唔係去依間嘆就0個間食, 真係聽到我流晒口水..

46,
辛苦搵嚟志在食呀嘛

原帖由 2bzmummy 於 10-3-4 14:15 發表

stitchfriends

滬菜不好經常吃,不是太甜就是太鹹,總之濃味,最大弊處是太油膩 ...........

2b,
HB話唔聽呀, 佢份人唔貪靚架, 要身體響起警號先知驚.

原帖由 正46 於 10-3-4 22:35 發表
長老,

有冇睇電視呀, 上個月訪問一對夫婦, 月入12萬都話唔夠洗,要減稅, 鬼咩, 又要住豪宅, 又養車, 又請工人, 個仔又要讀國際學校......真係多多錢都唔夠啦. 使唔使連叫雞養鴨0既錢都退稅呀!
:an ...

46,
我有睇電視, 果對夫婦間屋仲好鬼大架, 應該樣樣都要好好享受啦.

Betty,2b.
你兩位個好早播.

2b 係咪趕入T P 街市買餸 ?

原帖由 bettylam 於 10-3-7 09:35 發表
DEAR ALL:

早人呀!

46哥~呢樹啦!

生於六十後的蘇民峰,做過手錶廠,當過髮型師,捱過跌過才變成今日身家過億的當紅堪輿學家。近日「八十後」變成社會話題,他看在眼裏認為這班年輕人「根本就係發緊夢」。

首罝業為 ...

Betty,
蘇民峰個樣好後生, 無老態一D 都唔似50歲.  

以前幫我湊 B B 嘅姨姨, 游水落嚟香港, 做清潔工人, 好捱得, 竟然慳到錢買樓, 後來升值賺到錢, 換層舊D, 大 D嘅樓 tim.

原帖由 正46 於 10-3-7 12:20 發表
SF,

我同聞瘋年紀差唔多, 點解人叫我衰公0既,
唔通我個樣真係咁老?

46,
聞瘋一把年紀仲浦 lan 桂芳架, 染髮著到型仔咁, 仲以為佢4 字中tim.
請問 lan 嘅速成係咩碼 ?

近排比細佬踢爆獨吞3 T, 分唔雲獎金果個李X揀, 都成41歲啦, 夠好鬼 young 咁.

你係咪成日望女仔激親46嫂, 所以叫你做衰公 ?

原帖由 正46 於 10-3-7 12:24 發表
太后,

身體好唔好都0係係屋企食得健康d同埋經濟d,
只不過係依0架d媽咪唔願做0者.

46,
咁感慨嘅, 係咪46嫂唔肯做, 個個禮拜要你買餸, 要你煮做阿四 ?

46嫂唔做咪你做囉.

原帖由 bettylam 於 10-3-8 13:00 發表
hihi~all靚媽:

38萬歲,今日罷煮 ,偉唇尋日捱冷釣左5條
鮮泥猛,一條黃立同幾條魚毛,一於尋晚掃晒佢

聽日約10度,好勁冷,緊記有咁多著咁多,但吾好焗病..

betty ...

Betty,
你尋晚咪淨食魚都飽囉 ?

偉哥逢 Sun 都去釣魚唔陪你, 你無咋型咩 ?

原帖由 2bzmummy 於 10-3-8 08:54 發表
氣溫驟變,大家都應該有著夠衫 ?

2b,
過咗年仲凍, 應該凍極有限, 最怕焗到一身汗咋 .

原帖由 2bzmummy 於 10-3-8 20:53 發表

stitchfriends

天氣報告:聽日低溫至 10 度

2b,
天日都唔知著抓毛好定冷衫好, 真煩 !

E + 個 PM 好鬼煩, 每打一篇文章都要另起標題, 改咗形式仲衰, 睇鬼到眼花 !   
成日要搵自己講過咩, 哂時間搵.

原帖由 bettylam 於 10-3-8 21:35 發表
dear sf:
偉哥逢Sun 都去釣魚唔陪你, 你無咋型咩 ?>>吾會啦!各自精彩,我行街掃平貨,嘆下午茶...

betty

Betty,
比偉哥知你抽住一袋二袋, 又依依餓餓啦.
‹ 上一主題|下一主題